סלט כרוב סגול וסלרי

סלט מרענן שיתאים לכל ארוחה ובמיוחד לפיקניק

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, פרווה, קל, מהיר

סלט שמתאים במיוחד לפיקניק, משום שדרוש לו זמן לספיגת הטעמים. את השומשום והפקאן קחו בקופסא נפרדת.

החומרים:

  • 1/4 כוס שומשום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/2 כרוב קטן, חתוך לרצועות דקות
  • 1 שורש סלרי, חתוך לגפרורים
  • 2 מקלות סלרי, חתוכים דק באלכסון
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 1 פלפל אדום חריף, קצוץ דק (לא חובה)
  • 1/2 כוס פקאן סיני, קצוץ
  • 1 צנונית

לרוטב:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס חומץ
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 2 כפיות ג'ינג'ר, מגורר
  • 1/2 כפית סוכר

אופן ההכנה:

  1. במחבת יבשה קולים שומשום, מלח וסוכר. מניחים לקירור מוחלט.
  2. מערבבים את כל הירקות בקערה.
  3. מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הירקות ומערבבים היטב. משהים במקרר שעתיים לפחות.
  4. לפני ההגשה מוסיפים את תערובת השומשום ופקאן סיני ומערבבים.