סלט מלפפוני ארומטו ברוטב בוטנים

סלט מלפפוני ארומטו ברוטב בונטים | צילום: אנטולי מיכאלו
סלט מלפפוני ארומטו ברוטב בונטים | צילום: אנטולי מיכאלו

ארומטו הוא מלפפון יפני איכותי, קראנצ'י וטעים, בעל מראה ייחודי והוא הכוכב של הסלט האסייתי הפשוט הבא

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל–2 מנות

4 מלפפוני ארומטו
3 גזרים קלופים
4 צנוניות פרוסות דק
¼ צ’ילי אדום (אפשר יותר, אפשר פחות) פרוס דק
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
¼ חבילה אטריות אורז מבושלות לפי הוראות היצרן

לרוטב
2 שיני שום גדולות כתושות
¼ כוס מים רותחים
1 כפית שומשום שחור
1 כפית שומשום לבן
1 כף רוטב סויה
קורט מלח
½ כפית שורש ג’ינג’ר קצוץ
3 כפות שמן שומשום
4 כפות חמאת בוטנים
1 כף סוכר חום בהיר
בוטנים קלויים מלוחים (מהפיצוציה) קצוצים גס

מלפפוני ארומטו | צילום: יח"צ
מלפפוני ארומטו | צילום: יח"צ

 

אופן ההכנה

1. בעזרת קולפן ירקות חותכים רצועות גזרים ומלפפונים עם קליפתם ומעבירים לקערה. מוסיפים את הצנוניות, הצ’ילי והבצל הירוק.

2. רוטב שמים בקערה את כל חומרי הרוטב וטורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית או בלנדר מוט.

3. הרכבה יוצקים את הרוטב על הירקות, מוסיפים את האטריות המבושלות ומערבבים היטב. מוסיפים מעט מלח (הבוטנים מלוחים וכך גם רוטב הסויה), מקשטים בבוטנים קצוצים ומגישים.

אנטיפסטי עגבניות וויטני ומגי, זוקיני ובצל סגול

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג תמי סגל | מתכונים אילה ענבר

logo_P

הכתבה בשיתוף "הזרע"