סלט סלקים צלויים עם פלמידה כבושה

סלט סלקים צלויים עם פלמידה כבושה | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל
סלט סלקים צלויים עם פלמידה כבושה | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל

מתכון שף לסלט עז טעם וצבע שיוסיף לכם עניין לארוחה כבר מהמנה הראשונה, במיוחד בארוחות החג השגרתיות

88 שיתופים | 132 צפיות

 

סלט עז טעם וצבע, המשלב סלקים אדומים עם פלמידה שנכבשת גם היא בסלק ובמלח

החומרים ל-4­-6 מנות | בינוני | חלבי

1 ק"ג מלח גס
200 גר' סוכר
15 סלקים עם העלים
200 גר' נתח פילה פלמידה נקי
3 כפות שמן זית
כף מיץ לימון סחוט
קורט מלח
3 כפות קרם פרש
1/2 כפית זרעי כמון
חופן עלי נענע

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה את המלח הגס עם הסוכר.
2. מגררים שני סלקים, מוסיפים לקערה ומערבבים היטב, עד שכל התערובת נצבעת בצבע אדום כהה.
3. חוצים את פילה הדג לאורכו, מניחים בתבנית חצי מתערובת המלח, מעליה את הפילה ומעליו את שאר המלח.
4. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 12 שעות.
5. אחרי הכבישה שוטפים היטב את הדג ומייבשים.
6. מרפדים תבנית אפייה בעוד מלח גס, מפרידים את העלים מהסלקים ואופים 10 סלקים עם הקליפה במשך שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהם רכים.
7. מקפיצים במחבת את עלי הסלק עם מעט שמן זית עד שהם מתרככים מעט.
8. במסחטת מיצים מכינים מיץ סלק משלושה סלקים. יוצקים את המיץ לסיר ומצמצמים אותו לשליש על אש בינונית, עד קבלת מרקם של סירופ.
9. מצננים.
10. מערבבים במטרפה את סירופ הסלק עם שמן הזית, מיץ הלימון והמלח.
11. חוצים את הסלקים האפויים, מניחים בצלחת ההגשה ומפזרים את עלי הסלק.
12. פורסים את הפלמידה הכבושה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים על המנה.
13. יוצקים כמה נגיעות של קרם פרש, מפזרים זרעי כמון, מזלפים את הרוטב ומקשטים בעלי נענע.

סלט סלקים צלויים עם פלמידה כבושה | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל
סלט סלקים צלויים עם פלמידה כבושה | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל

 

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג ענת לבל

לעוד מתכונים ייחודיים של השף עומר אבישר ממסעדת קלארו

1. פורקטה טלה ממולאת על תבשיל פולנטה ומנגולד
2. ברד פודינג מחלת חג עם גלידת יוגורט, דבש ולבנדר
3. ירקות ודגים עונתיים בסגנון פריטו מיסטו
4. גספצ'ו זוקיני