סלט עגבניות שרי וויטני קונפי וקרם גבינה בולגרית

סלט עגבניות שרי וויטני קונפי וקרם גבינה בולגרית | צילום: אנטולי מיכאלו
סלט עגבניות שרי וויטני קונפי וקרם גבינה בולגרית | צילום: אנטולי מיכאלו

סלט עם וייבים של סנטוריני, שמפתיע בערבוב טעמים של מתקתקות נעימה ומליחות עדינה ויגרום לכם להתאהב בעגבניות מחדש

88 שיתופים | 132 צפיות

 

הקונפי והבלסמי יוצרים ריבת עגבניות מתקתקה, שמשתלבת נהדר עם עשבי התיבול והמליחות העדינה של הבולגרית

החומרים ל־4 מנות

15 עגבניות שרי וויטני
1 ליטר שמן זית
4 שיני שום
1 ענף תימין
1 בולגרית מסורתית גד 16%
100 גר' שמנת מתוקה
2 פרוסות עבות של לחם מאתמול,
חתוך לקוביות
½ בצל סגול חתוך לרצועות
10 ענפי פטרוזיליה מופרדים לעלים
10 ענפי כוסברה מופרדים לעלים
4 כפות חומץ בלסמי
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

1. בסיר על אש נמוכה מבשלים עגבניות עם שמן זית, שום ותימין עד לריכוך העגבניות (כעשר דקות) ומצננים.
2. במקביל, טוחנים במעבד מזון את הגבינה והשמנת עד לקבלת קרם גבינה חלק ואחיד.
3. אופים את קוביות הלחם בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות עד שהלחם משחים והופך פריך.
4. בקערה מערבבים עגבניות מבושלות (קונפי), בצל ועשבי תיבול ומתבלים במלח ובחומץ בלסמי.
5. בצלחת הגשה שמים 2 כפות גדושות של קרם גבינה ופותחים אותו לצורת עיגול (כמו חומוס). מניחים את הסלט במרכז ומגישים.

למתכונים נוספים של מחלבות גד

1. קונסומה עגבניות מגי ומוצרלה פרסקה
2. מלון על הגריל עם גבינת ברי שרופה
3. אספרגוס צרוב עם ביצה עלומה וטוויל פרמזן
4. ירקות מוקפצים עם מנצ'גו
5. צזיקי על חציל טודלה שרוף

צילום בועז לביא | סטיילינג ענת לבל | מתכון דן יושע, ברנז'ה