סלט פסטה קר עם טונה

סלט פסטה קר עם טונה | צילום: יח"צ
סלט פסטה קר עם טונה | צילום: יח"צ

סלט פסטה קר וקליל עם טונה, גבינה, פלפלים ועגבניות. טעים במיוחד בארוחה מחוץ לבית, על מחצלת בחצר או בפיקניק משפחתי

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים

500 ג' פסטה (פוזילי "ביסלי" / פנה "צינורות")

3 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן זית כתית מעולה (לשמור את השמן בצד)

2 שיני שום כתושות

פלפל אדום, חתוך לקוביות

פלפל צהוב, חתוך לקוביות

פלפל ירוק, חתוך לקוביות

1 כוס עגבניות שרי פרוסות או 2 עגבניות תמר אדומות חתוכות לעיגולים

2 כפות עלי בזיליקום, קצוצים דק (אופציונלי)

250 גר' קוביות גבינה בולגרית או כדורי בייבי מוצרלה

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. לאחר הסינון מזלפים חלק משמן הזית ששמרנו בצד ומערבבים שלא יידבק. מצננים.

2. במחבת, מוסיפים מעט שמן זית מקופסאות הטונה ומקפיצים שום ופלפלים כ־5 דקות.

3. מוסיפים לפסטה את הפלפלים, העגבניות, הבזיליקום, הגבינה ונתחי הטונה.

3. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

 

המתכונים באדיבות סטארקיסט, עשרות מתכונים נוספים באתר סטארקיסט