סלט קינואה אדומה ופול ירוק
סלט מלא בריאות, צבעים וטעם
88 שיתופים | 132 צפיות
כשר, פרווה, קל
הטרנד הבריאותי שפרץ למטבח הישראלי בשנות האלפיים הולך להישאר איתנו עוד הרבה זמן. לפניכם סלט בריא במיוחד עם הכוכבת הבלתי מעורערת של הטרנד – הקינואה.
החומרים:
- 1/2 כוס קינואה אדומה, שטופה היטב ומסוננת
- 150 גר' פול ירוק קפוא
- 75 גר' (1/2 כוס) צימוקים בהירים קטנים
- 2 כפות חומץ (עדיף חומץ תפוחים)
- 50 גר' (1/2 כוס) אגוזי פקאן קלויים, קצוצים גס
- 1 בצל סגול, קצוץ דק מאוד
- 1 פלפל אדום קטן, קצוץ דק
- 1 פלפל צ'ילי טרי, קצוץ דק (לא חובה)
לרוטב:
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס חומץ
- 1 כפית שמן שומשום
- 2 כפות דבש
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
ההכנה:
- מרתיחים מים בסיר בינוני. מוסיפים קינואה ומבשלים כ-12 דקות, עד שמרכז הגרגרים עדיין מעט קשה. מסננים ושוטפים בזרם מים עדין. מסננים שוב היטב.
- מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר בינוני. כשהמים רותחים מוסיפים פול. מבשלים 4 דקות, מסננים, שוטפים במים קרים ומקלפים.
- מערבבים צימוקים וחומץ ומכסים במים רותחים. משהים 5 דקות ומסננים.
- מערבבים את כל חומרי הסלט.
- מנערים את חומרי הרוטב בצנצנת ויוצקים על הסלט. מערבבים ומשהים 15 דקות.