סלט רומסקו ספרדי

סלט רומסקו – פלפלים קלויים עם עגבניות, שקדים ושום | צילום: בועז לביא
סלט רומסקו – פלפלים קלויים עם עגבניות, שקדים ושום | צילום: בועז לביא

עז תלם לקח את רכיבי רוטב הרומסקו הספרדי והפך אותם לסלט פלפלים כיפי וקליל. מתכון נהדר ומהיר שילווה בשמחה כל מנה עם טעמים מתקתקים

88 שיתופים | 132 צפיות

 

רוטב רומסקו הוא אחד הרטבים המגניבים ביותר שיצאו מספרד. הוא מכיל פלפלים, עגבניות ושום, קלויים או אפויים, שנטחנים בבלנדר עם שמן זית ושקדים קלויים לרוטב אדמדם נהדר.
עז תלם קיבל השראה ועשה ממנו סלט שמלווה מצוין בשרים, דגים וירקות.

החומרים ל-3־4 מנות |   קל  |   פרווה

7־8 פלפלים אדומים, צהובים או כתומים
חופן עגבניות שרי פרוסות לרוחב
2־1 שיני שום כתושות
חופן שקדים פרוסים קלויים
3-4 גבעולי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים דק (לא חובה)
מלח, פלפל שחור
3 כפות שמן זית
1-2 כפות חומץ יין אדום (או חומץ תפוחים)

אופן ההכנה

1. חוצים את הפלפלים ומסירים את הליבות.

2. מניחים את הפלפלים כשהצד החתוך כלפי מטה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, משמנים מעט ואופים במשך 30־25 דקות בתנור שחומם מראש ל־190 מעלות, או עד שהפלפלים זהובים.

3. מעבירים את הפלפלים לקופסת פלסטיק סגורה.

4. מצננים במשך 20 דקות.

5. מסירים את הקליפה וחותכים את הפלפלים לקוביות בגודל 2־3 ס"מ.

6. מערבבים בקערה את קוביות הפלפלים עם עגבניות השרי, השום, השקדים והפטרוזיליה או הכוסברה.

7. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית וחומץ לפי הטעם ומגישים.

סלט רומסקו – פלפלים קלויים עם עגבניות, שקדים ושום | צילום: בועז לביא
סלט רומסקו – פלפלים קלויים עם עגבניות, שקדים ושום | צילום: בועז לביא

 

לעוד מתכונים של עז תלם שיפיקו לכם את המיטב משלל סוגי הפלפלים:
חלפיניו פופרס – פלפלים במילוי גבינת שמנת בציפוי פריך
צ'ילי קון קרנה
עז תלם דואג שלא תתבלבלו בפלפלים

צילום בועז לביא | סטיילינג ענת לבל