סקורדיה: ממרח השקדים של מסעדת גרקו

סקורדיה | מתוך ספרו של צביקי עשת "גרקו מטבח יווני" | צילום: דן פרץ
סקורדיה | מתוך ספרו של צביקי עשת "גרקו מטבח יווני" | צילום: דן פרץ

הסקורדיה של הגרקו הוא אולי רק ממרח, אבל הוא אחד הממרחים המצוינים שטעמנו. באדיבות המסעדן צביקי עשת, תוכלו גם אתם להנות מהטעם המרענן והקליל שיוסיף לכם וייב יווני לארוחה. יאסו

88 שיתופים | 132 צפיות

 

 

החומרים ל-4־6 מנות  |   קל  |   פרווה

200 גר׳ שקדים פרוסים קלויים קלות
1 תפוח אדמה גדול מבושל וקלוף
4 שיני שום כתושות
2 פרוסות לחם לבן ללא הקרום
7 כפות חומץ יין
1 כף מלח
400 מ"ל שמן זית
שמן זית ושקדים פרוסים להגשה

אופן ההכנה

1. מעבדים במעבד המזון את השקדים, תפוח האדמה, השום, הלחם, החומץ והמלח עד שמתקבל מרקם חלק.

2. מוסיפים את השמן בזרם דק, תוך כדי פעולת המעבד. אם יש צורך מוסיפים מים בכמות הדרושה לקבלת מרקם של חומוס.

3. מניחים מהממרח בצלחת הגשה, מטפטפים מעט שמן זית, זורים שקדים ומגישים.

4. את היתרה אפשר לשמור בכלי סגור במקרר עד 3 ימים.

סקורדיה | מתוך ספרו של צביקי עשת "גרקו מטבח יווני" | צילום: דן פרץ
סקורדיה | מתוך ספרו של צביקי עשת "גרקו מטבח יווני" | צילום: דן פרץ

 

לראיון המלא עם המסעדן צביקי עשת, בעלי מסעדת גרקו ויזם הספר "גרקו מטבח יווני" ממנו לקוח המתכון