בטטה בתנור עם קוקוס וצ'ילי

בטטה אפויה עם קוקוס וצ'ילי | צילום: בועז לביא
בטטה אפויה עם קוקוס וצ'ילי | צילום: בועז לביא

בטטה בתנור זה טעים, אבל כשמוסיפים לה שבבי קוקוס ונגיעות של צ'ילי היא כבר עולה לדרגות של שלמות. עז תלם משדרג מתכון של מרתה סטיוארט למנה שתתאים גם כתוספת וגם לטבעונים סביב שולחן הסדר

88 שיתופים | 132 צפיות

"המתכון הזה מוקדש לכל מי שמחפש דרך מקורית לשדרג את הבטטה שלו. הרעיון מבוסס על מתכון של כוהנת הבישול והלייף סטייל מרתה סטיוארט, שבו היא קישטה בטטה אפויה ברימונים ובשבבי קוקוס פריכים. אני החלפתי את הרימונים בפרוסות פלפל צ'ילי חריף והתקבל שילוב מנצח בין מרקמים וטעמים, שיכול להיות יופי של תוספת או מנה לטבעונים בשולחן החג".

עוד מתכונים של עז תלם שיגרמו לכן להודות על קיומו של הקוקוס:
המדריך השלם קוקוס: זנים, טיפים ועובדות שכיף לדעת
וישיסואז קוקוס

קציצות הודו ברוטב קוקוס ותבלינים
בראוניז שוקולד, קוקוס ושקדים

בטטה בתנור עם קוקוס וצ'ילי

החומרים ל-4־5 מנות | קל | פרווה | טבעוני

4־5 בטטות בינוניות שטופות
1/3 כוס שבבי קוקוס גדולים
מלח, פלפל שחור
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
1/3 צרור כוסברה קצוץ גס
1-2 פלפלים אדומים חריפים פרוסים דק
2 כפות שמן קוקוס

אופן ההכנה

1. מניחים את הבטטות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך שעה בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות, עד שסכין שמחדירים למרכז הבטטות נכנס ויוצא בקלות.

2. קולים את שבבי הקוקוס במחבת יבשה על אש בינונית במשך 2־3 דקות, עד שהם מזהיבים.

3. מצננים.

4. פותחים מעט את הבטטות במרכזן ומתבלים במלח ופלפל.

5. מניחים עליהן את שבבי הקוקוס, עשבי התיבול ופרוסות הצ'ילי.

6. מזלפים שמן קוקוס (מחממים אותו מעט במיקרוגל במידת הצורך) ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

בטטה בתנור עם קוקוס וצ'ילי | צילום: בועז לביא
בטטה בתנור עם קוקוס וצ'ילי | צילום: בועז לביא

כתיבה, מתכונים והכנה עֹז תלם | צילום בועז לביא | סטיילינג ענת לבל
מוצרי הקוקוס באדיבות jammoka, המייבאים לארץ מוצרי קוקוס אורגניים ללא תוספים.