דלעת יפנית צלויה בדבש וצ'ילי

דלעת יפנית צלויה בדבש וצ'ילי | צילום: בועז לביא
דלעת יפנית צלויה בדבש וצ'ילי | צילום: בועז לביא

עז תלם עושה כבוד לדלעת היפנית עם מתכון פשוט ומתקתק

88 שיתופים | 132 צפיות

 

חומרים ל-4 מנות | קל | פרווה

1 דלעת יפנית (או אחרת) במשקל 1 ק"ג
2־3 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור
1/2 כפית שבבי צ'ילי יבשים
1/2 כפית גרגירי כוסברה (לא חובה)
2־3 כפות דבש
חופן עלי תימין טריים (לא חובה)

אופן ההכנה

1. חוצים את הדלעת לאורך, מסירים את הזרעים וחותכים כל מחצית לסהרונים בעובי 3 ס"מ. מניחים בקערה.

2. מזלפים על הדלעת את שמן הזית, מתבלים, מוסיפים את שבבי הצ'ילי וגרגירי הכוסברה ומערבבים.

3. מסדרים את הסהרונים בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 20־30 דקות בתנור שחומם מראש ל־190 מעלות, עד שהדלעת רכה וזהובה.

4. מזלפים את הדבש ומפזרים את עלי התימין. ניתן להגיש חם או קר.

מתכונים של עז תלם לדלעת

1. כל מה שצריך לדעת כשניגשים לבשל עם דלעת
2. ריזוטו דלעת
3. קרמבל דלורית ומרשמלו

צילום בועז לביא | סטיילינג ענת לבל

עֹ ז תלם
דלועים חברת הזרע, חוות תקוע, עלה הביתה
דבש יד מרדכי