דלעת ערמונים עם דג לבן ברוטב לימוני

דלעת ערמונים עם דג לבן ברוטב לימוני | צילום: אנטולי מיכאלו
דלעת ערמונים עם דג לבן ברוטב לימוני | צילום: אנטולי מיכאלו

מתכון פשוט למנה שמעלה את הירקות הממולאים לרמה אחרת. דלעת הערמונים חובקת דג לבן חמצמץ ברוטב שמנת קטיפתי ויחד הם תוספת מושלמת לארוחה מפנקת

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל-4 מנות  |   קל |   חלבי

4 יחידות דלעת ערמונים בינונית
4 כפות שמן זית
חומץ בלסמי
מלח, פלפל שחור
4 פילטים (כ־150 גר' כל אחד) של דג לבן (דניס, לברק, בורי או מוסר)
4 ענפי תימין

לרוטב

1 קוביית חמאה
1 כפית שום כתוש
1/3 כוס יין לבן
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
מיץ סחוט מ־2 לימונים
1/4 לימון חתוך לקוביות קטנות

 

אופן ההכנה

1. קוטמים לדלעות את הראש, מנקים את הגרעינים, יוצקים לכל דלעת כף שמן זית, מעט חומץ בלסמי, מלח ופלפל ואופים במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל־160 מעלות.

2. מניחים על הפילטים ענפי תימין, מלח ופלפל ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהעור כלפי מעלה.

3. צולים את הדגים במשך 15־12 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות.

הרוטב

1. מטגנים במחבת על אש קטנה את החמאה עם השום עד הזהבה.

2. מוסיפים את היין, מבשלים במשך 2־3 דקות ומוסיפים את השמנת.

3. מבשלים על אש קטנה עד קבלת רוטב סמיך.

4.מוסיפים את מיץ הלימון והלימון ומערבבים.

5. מניחים את הדג בדלעת בעדינות ויוצקים את הרוטב.

דלעת ערמונים עם דג לבן ברוטב לימוני | צילום: אנטולי מיכאלו
דלעת ערמונים עם דג לבן ברוטב לימוני | צילום: אנטולי מיכאלו

 

לעוד מתכונים שיעשו לכם ערב מוצלח:

ברוסקטה כבד אווז ושזיף שיכור
סלט סינטה, עגבניות וירוקים
קרפצ'ו קולרבי ואנשובי
פילה בקר בגלייז ויסקי על קרם ארטישוק ירושלמי
ולקינוח – קרמבו בראוניז