פטריות מאודות

פטריות מאודות | צילום: בן יוסטר
פטריות מאודות | צילום: בן יוסטר

למה להקפיץ? הבאנו לכם מתכון פשוט וקל למנה צמחונית מעולה של שלל פטריות מאודות בטעמים מרעננים. 10 דקות ויצאה לכם תוספת שתשדרג כל ארוחה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

הקישור האסוציאטיבי בין אידוי לאוכל דיאטטי או תפל הוא שגוי וחוטא לעיקר. בישול באידוי שומר על ערכים תזונתיים ועל מרקם האוכל ולא מטשטש את הטעמים הטבעיים של חומר הגלם המרכזי

אמנם אפשר לקנות מאדה במבוק בכל חנות כלים, אבל אם כבר מרחיבים את הידע אז כדאי ללמוד עוד שיטת אידוי – בעזרת בלון מנייר פרגמנט (papillote).

החומרים ל- 4־6 מנות  |   קל  |   חלבי

2 כוסות מיקס פטריות פרוסות גס ועבה
1 ליים חצוי
3 עלי קפיר ליים יבשים או קפואים
1 קוביית חמאה
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה

1. מסדרים על נייר אפייה במאדה את הפטריות, חצאי הליים, עלי קפיר הליים וקוביית החמאה.

2. מתבלים במלח ופלפל ומאדים על סיר מים במשך 6 דקות.

3. מגישים סגור למרכז השולחן.

החלופה

1. מסדרים במרכז נייר אפייה את כל המרכיבים, מוסיפים מעט יין לבן וסוגרים לכיס אטום.

2. אופים את ה־papillote במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות

3. מגישים סגור למרכז השולחן.

פטריות מאודות | צילום: בן יוסטר
פטריות מאודות | צילום: בן יוסטר

 

צילום בן יוסטר | סטיילינג נעה קנריק | ע. צלם דנה לוגסי

לעוד מתכונים שוברי שגרה של מנות חורף מפנקות

שדרת צלעות טלה אפויה בחמר
ברוסט לבן בחציר
שוק בקר שלמה
פסטה קרבונרה עם בוטרגה חלמונים