קרפצ'ו קולורבי וקינואה אדומה פריכה

קרפצ'ו קולורבי וקינואה אדומה פריכה | צילום: זוהר רון | סטיילינג: נעה קנריק
קרפצ'ו קולורבי וקינואה אדומה פריכה | צילום: זוהר רון | סטיילינג: נעה קנריק

ירקות שורש הם הכוכבים של תבשילי החורף. השף אוראל קמחי ממסעדת פופינה בחר את המעניינים והצבעוניים שבהם והכין מנות לא שגרתיות שיתאימו לארוחות העונה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

חומרים ל-4 מנות | קל | פרווה / חלבי

1/4 כוס קינואה אדומה מבושלת
4 כפות שמן זית + שמן זית לתיבול
2 יחידות קולרבי קלופות ופרוסות דק מאוד (רצוי במנדולינה)
4 כפות מיץ לימון
מלח, פלפל שחור
חופן עלי מיזונה אדומה
חופן עלי חמציץ
חופן גבינת פרמזן מגוררת או גבינת עזים מפוררת (לא חובה)

קרפצ'ו קולורבי וקינואה אדומה פריכה | צילום: זוהר רון | סטיילינג: נעה קנריק
קרפצ'ו קולורבי וקינואה אדומה פריכה | צילום: זוהר רון | סטיילינג: נעה קנריק

אופן ההכנה

1. מייבשים את הקינואה על מגבת במשך שעה לפחות, או שמייבשים אותה בתנור בחום הכי נמוך במשך 15 דקות.

2. מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הקינואה היבשה במשך 20 שניות עד שהיא מתנפחת וצפה. מוציאים אותה במסננת ומניחים על נייר סופג.

3. מסדרים בצלחת את פרוסות הקולרבי, בוזקים עליו מעט שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל ומסדרים מעל את העלים. מפזרים מעל הכל את הקינואה הפריכה. אפשר להוסיף את הגבינה מעל.

עוד מתכונים של השף אוראל קמחי:

1. קדרת בייבי לפת ובצל ספרדי בציר בקר
2. מרק גזרים צבעוניים
3. סלט ירקות שורש
4. נתח קצבים וארטישוק ירושלמי צלוי עם קרם גזרים

השף אוראל קמחי מבשל ירקות שורש | צילום: זוהר רון | סטיילינג: נעה קנריק
השף אוראל קמחי מבשל ירקות שורש | צילום: זוהר רון | סטיילינג: נעה קנריק

צילום: זוהר רון | סטיילינג: נעה קנריק