ספגטי סרדינים כבושים, צנוברים וצימוקים

ספגטי סרדינים כבושים, צנוברים וצימוקים | צילום: שרית גופן
ספגטי סרדינים כבושים, צנוברים וצימוקים | צילום: שרית גופן

מנת ספגטי סרדינים שהותאמה לרוח התל-אביבית הועשרה בצנוברים וצימוקים שמדגדגים את בלוטות הטעם. מתכון מעורר חושים מבית היוצר של מסעדת לוקה ולינו

88 שיתופים | 132 צפיות

 

יונה ששון ומוריס גיני השיבו לעצמם עזות תל-אביבית במסעדתם החדשה לוקה ולינו. המתכון הותיק של מנת הספגטי-סרדינים של מסעדת הטופולינו הירושלמית הפך משודרג כעת ועשיר טעמים עם צנוברים וצימוקים מתקתקים

החומרים ל-4 מנות | בינוני | פרווה

לספגטי
750 גר' קמח לבן
2 כפיות מלח
6 ביצים גדולות
2 כפות שמן זית

לסרדינים כבושים
8­-10 סרדינים נקיים ומפולטים
500 גר' מלח גס

לרוטב
80 גר' צנוברים
80 גר' צימוקים
1 כף שום פרוס
חופן עשבי תיבול קצוצים: פטרוזיליה, תימין ואורגנו
1/2 כוס יין לבן

 

אופן ההכנה

הספגטי
1. מערבבים בקערה את הקמח והמלח, מוסיפים את הביצים ושמן הזית ולשים עד קבלת גוש בצק אלסטי.

2. מרדדים את הבצק לדפי פסטה ומעבירים דרך תבנית הספגטי במכונה.

3. מרתיחים בסיר מים עם מלח.

4. מבשלים את הספגטי במשך 4-3 דקות ומסננים.

הסרדינים הכבושים

1. מסדרים את הסרדינים על מגש שטוח עם העור כלפי מטה, בוזקים שכבה דקה של מלח גס באופן אחיד ומעבירים למקרר למשך 45 דקות.

2. שוטפים את הסרדינים במי קרח, מייבשים ומשרים בשמן זית ועשבי תיבול.

הרוטב

1. קולים את הצנוברים במחבת, מוסיפים את הצימוקים, הסרדינים עם השמן שהם שהו בו והשום ומטגנים תוך כדי ערבוב.

2. מוסיפים את עשבי התיבול והיין, ממשיכים לטגן במשך דקה, מוסיפים את הספגטי, מערבבים במשך 2-1 דקות ומגישים.

ספגטי סרדינים כבושים, צנוברים וצימוקים | צילום: שרית גופן
ספגטי סרדינים כבושים, צנוברים וצימוקים | צילום: שרית גופן

 

לראיון המלא עם יונה ששון ומוריס גיני ממסעדת לוקה ולינו