פסטה מפלדינה, עגבניות שרי צלויות, זיתי קלמטה, אנשובי ופטה

פסטה מפלדינה, עגבניות שרי צלויות, זיתי קלמטה, אנשובי ופטה
פסטה מפלדינה, עגבניות שרי צלויות, זיתי קלמטה, אנשובי ופטה

מתכון לפסטה מפלדינה בסגנון ים תיכוני עם עגבניות שרי צלויות קלות, זיתי קלמטה, אנשובי וגבינת פטה שיהפוך לכוכב חגיגת השבועות שלכם

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל־4 סועדים:

פסטה מפלדינה, 500 גר׳ של ברילה

50 גר׳ (רבע כוס) שמן זית

10 עגבניות שרי תמר חצויות

10 עגבניות שרי צהובות חצויות

כפית שום כתוש

10 זיתי קלמטה מגולענים

8 פילטים של אנשובי

120 גר׳ גבינת פטה חתוכה לקוביות

צ׳ילי אדום טרי פרוס דק

עלי אורגנו טריים

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן המופיעות על גבי האריזה. מסננים ומצננים להפסקת הבישול.

2. במחבת טפלון עם מעט שמן זית צורבים את עגבניות השרי כשצדן החתוך כלפי מטה.

3. מוסיפים את יתרת שמן הזית, שום כתוש, זיתי קלמטה, אנשובי, צ’ילי ואת הפסטה המוכנה ומערבבים היטב.

4. מתבלים במלח ובפלפל, מחלקים לצלחות הגשה ומפזרים על כל צלחת עלי אורגנו וקוביות גבינת פטה.

 

צילום בן יוסטר | סטיילינג דלית רוסו | פסטה ברילה | מתכונים אמיר מרקוביץ’ | כלי קרמיקה אינגריד קוטנר | איטלקיה בתחנה