רביולי דלעת, חמאת מרווה ועוגיות לוטוס

רביולי דלעת בציפוי עוגיות לוטוס | צילום: אנטולי מיכאלו
רביולי דלעת בציפוי עוגיות לוטוס | צילום: אנטולי מיכאלו

רביולי דלעת משגעים בחמאת מרווה עם ציפוי פריך של עוגיות של עוגיות

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל־6 מנות

250 גר' קמח פסטה 00

10 חלמונים

20 גר' שמן זית

5 גר' מלח

500 גר' דלעת ללא הקליפה

טימין

מלח ים אטלנטי

50 גר' חמאה

6 עלי מרווה

6 עוגיות לוטוס

אופן הכנה:

1. בקערת המיקסר מניחים את הקמח, את החלמונים ואת המלח ולשים במהירות בינונית בעזרת וו לישה כ־5 דקות. מוסיפים את שמן הזית ולשים כ־5 דקות נוספות לקבלת מרקם אחיד.

2. מעבירים את הבצק למשטח עבודה, לשים כדקה נוספת ומחלקים את הבצק לשניים. עוטפים בניילון נצמד ומניחים כשעה במקרר.

3. במהלך מנוחת הבצק מכינים את המילוי: חותכים את הדלעת ל־3 חלקים, מתבלים בשמן זית, מלח ים ותימין, עוטפים בנייר כסף ואופים בתנור כ־45 דקות בחום של 200 מעלות.

4. מסירים את נייר הכסף, מועכים את הדלעת האפויה בעזרת מזלג, מתבלים, אם יש צורך, בשמן זית ובמלח ים, מערבבים היטב ומניחים בצד להתקרר.

5. במכונת פסטה מרדדים את הבצק בשלבים: מתחילים מהעבה לדק, ובכל מעבר יורדים במידה אחת עד לעובי המינימלי. קורצים את הבצק לעיגולים בקוטר של 7 ס"מ.

6. לכל רביולי נשתמש בשני דפי בצק: על אחד נניח ככפית מהמילוי, ובשני נסגור ונהדק היטב את השוליים. את הרביולי מניחים על תבנית מקומחת (ניתן לאחסן במקפיא עד לשימוש).

אופן הגשה:

ממסים את החמאה במחבת ומוסיפים לה את עלי המרווה וחצי כוס מים. במקביל, בסיר מים רותחים, מבשלים את הרביולי כ־2 דקות ומעבירים למחבת חמאת המרווה. מערבבים בזהירות עד שהחמאה עוטפת את כל חלקי הרביולי.

בצלחת אישית מניחים כ־5 יחידות רביולי, ומעל מפוררים עוגיית לוטוס.

הכלים באדיבות סטודיו 1220