ריזוטו פטריות ברוטב שמנת

ריזוטו פטריות | צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג תמי סגל
ריזוטו פטריות | צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג תמי סגל

שפית קונדיטורית אילה ענבר מבשלת ריזוטו פטריות זריז, שאפשר להכין ברגע האחרון. מתכון בשיתוף יטבתה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל–4 מנות

לריזוטו
3 כפות שמן זית יד מרדכי
1 בצל גדול חתוך לפרוסות דקות
½ סלסילת פטריות שמפיניון טריות פרוסות גס
חופן פטריות פורצ’יני יבשות, מושרות במים עד לריכוך ומסוננות
3 שיני שום כתושות
½1 כוסות אורז לריזוטו
½ כוס יין לבן
מים רותחים לבישול הריזוטו
½1 מיכלים של רוטב שמנת עם פטריות יטבתה
קורט פלפל שחור גרוס וקורט מלח
קורט אגוז מוסקט טחון
100 גר’ גבינת פרמזן מגוררת
חופן אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס (לא חובה)

לקישוט ולהגשה (לא חובה)
150 גר’ פטריות שמפיניון פרוסות גס
2 כפות שמן זית יד מרדכי
גבינת פרמזן מגוררת
קוביית חמאה

רוטב שמנת עם פטריות של יטבתה | צילום: יח"צ
רוטב שמנת עם פטריות של יטבתה | צילום: יח"צ

אופן ההכנה

1. קישוט מחממים שמן זית בסיר בינוני עם תחתית עבה ומטגנים את הפטריות על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד להזהבה של הפטריות (3־4 דקות). מסירים מהאש ומסננים. מניחים בצד.

2. ריזוטו מחממים באותו סיר את שמן הזית והבצל ומטגנים על אש בינונית עד להזהבה. מוסיפים את שני סוגי הפטריות והשום וממשיכים בטיגון עוד 3 דקות. מוסיפים את האורז ומערבבים.

3. מוסיפים את היין תוך כדי ערבוב. כשהיין נספג בתערובת מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי האורז וממשיכים בערבוב. לאחר שהמים נספגים מוסיפים את רוטב השמנת פטריות וממשיכים לערבב עד לריכוך האורז. מכבים את האש, מוסיפים פלפל גרוס, אגוז מוסקט, פרמזן, מלח ואגוזים ומערבבים קלות.

4. הגשה מעבירים את הריזוטו לצלחת הגשה ומניחים מעל את הפטריות המוקפצות, הפרמזן והחמאה. מגישים מיד.

מתכונים נוספים של שפית קונדיטורית אילה ענבר בשיתוף יטבתה:

פלאן קרמל עם טופי ואגוזים
קיש עגבניות
סקונס 4 גבינות
טארט קרם ברולה עם אגסים ביין

סטיילינג תמי סגל