הנבטת פולי מאש

שימוש בפולי מאש מצריך הכנה. איך מנביטים?

88 שיתופים | 132 צפיות

ד"ר אביטל סבג-חורש, מומחית לתזונה טבעית, טוענת כי תהליך ההנבטה של הקטניות מגביר את נוכחות החומרים התזונתיים שאנחנו רוצים לקבל מהן – ויטמין C, ויטמין B, ניאצין, טיאמין, ביוטין ודומיהם. יתרה מזאת, מומחים טוענים כי בישול של הקטניות מפחית דווקא את נוכחותם של חומרים חשובים אלה. ההנבטה משנה את ההרכב הכימי של הקטניה, ולמעשה מחזירה אותה למצב של ירק טרי: החלבון הופך פחות מרוכז, העמילן משתנה לסוכר, וריכוז השומן יורד.

תהליך ההנבטה:

  • שוטפים היטב 1/4 כוס מאש ומנקזים את המים לחלוטין.
  • מניחים את המאש בצנצנת נקייה בגודל בינוני, ומשרים במים לכל הלילה במקום חמים וחשוך.
  • למחרת שופכים את המים, שוטפים את הפולים ומנקזים שוב את המים לחלוטין.
  • מכסים את פתח הצנצנת בנייר, ומהדקים בגומייה. מנקבים את הנייר בעזרת מזלג, לחדירת אוויר.
  • תהליך ההנבטה נמשך ארבעה-חמישה ימים. כל יום עד סיום התהליך, יש לשטוף את הפולים פעמיים ביום ולנקז לחלוטין לפני ההחזרה לצנצנת..
  • לאחר חמישה ימים מאחסנים במקרר, בצנצנת סגורה בנייר מנוקב, ושוטפים פעם ביום.
  • את הפולים היבשים ניתן לשמור לתקופה ארוכה מאוד, במיכל סגור היטב המונח במקום קריר ויבש.

 

02.08.06

(עודכן ב – 24.02.09)