התוספת שתופסת

מדריך מינרלים ללא מרשם רופא

88 שיתופים | 132 צפיות

המינרלים הם קבוצה של חומרים אנאורגניים הנדרשים לבניית מרכיבי הגוף השונים ואחראים על תפקודו התקין. לרוב, המינרלים מצויים במזונות בצורת מלחים אנאורגניים או שהם קשורים למולקולות אורגניות.

המינרלים מצויים בכמויות גדולות בחולות, ימים וסלעים. משם הם מגיעים לצמחים, לבעלי החיים וגם לאדם.

תפקידיהם של המינרלים רבים ומגוונים: הם משמשים כאבני בניין של מרכיבי הגוף, שותפים בתהליכים עצביים וכימיים שונים ושומרים על מאזן החומציות, המלחים והנוזלים בגוף.

המינרלים מתחלקים לקבוצות בהתאם לכמות הדרושה לגוף ליום (לפי הגדרות תזונתיות): מינרלים הנדרשים בכמות גדולה (100 מ"ג ויותר), דוגמת נתרן, כלור, אשלגן ועוד; מינרלים הנדרשים בכמות בינונית (1-100 מ"ג), כמו אבץ, ברזל, נחושת ועוד; ומינרלים הנדרשים בכמות קטנה (פחות ממ"ג אחד). אלה האחרונים קרויים יסודות קורט וביניהם ניתן למנות את הבדיל, הכרום, הניקל, הסלניום ואחרים.

מילון המינרלים

אבץ

תפקידים: מהווה מרכיב באנזימים הקשורים בתהליכי בנייה ופירוק של החומר התורשתי ושל ייצור התא; עוזר בריפוי כוויות; תורם לצמיחת העצמות ולהתפתחות איברי הרבייה והמין.

מקורות במזון: קטניות, דגנים מלאים, חלב ומוצריו, דגים, נבטים, שומשום וביצים.

אשלגן

תפקידים: מינרל מתכתי בעל חשיבות בשמירה על מאזן הנוזלים התוך תאי; משתתף במאזן החומציות, האלקטרוליטים והנוזלים בגוף; חשוב במיוחד לתפקוד תקין של השרירים ושל תאי העצב.

מקורות במזון: בננה, צימוקים, חלב ומוצריו, אגוזים, קטניות, תפוח אדמה, בשר, חיטה מלאה, גויאבה, פירות יבשים, תרד, נבטים, עגבנייה, פירות הדר.

ברזל</h2>

תפקידים: לוקח חלק בתהליך ייצור ההמוגלובין בדם; אחראי על העברת חמצן מהריאות לתאי הגוף; מהווה מרכיב באנזימים ובחלבון המשתתף בתהליך הפקת האנרגיה.

מקורות במזון: בשר, דגים, ביצים, ירקות עליים, קטניות, חילבה, שמרי בירה, אגוזים, איברים פנימיים ומזונות מעובדים המכילים תוספת ברזל.

(יש לציין כי ברזל שמקורו מהחי נספג בגוף טוב יותר מברזל המצוי במקור אחר).



מקור לאשלגן, למנדן ועוד<br /> אילוסטרציה: stock.xchng" src="https://atmagil-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/misc/prev_images/pagemodule/image1/194/1194/banana.gif?1155239924" />                             </p>
<div>מקור לאשלגן, למנדן ועוד<br /> אילוסטרציה: stock.xchng</div>
</p></div>
<h2>גופרית</h2>
<p><strong>תפקידים: </strong>מצויה בכמות נאותה במזון ואין לגביה המלצת צריכה מוגדרת; נספגת במיוחד בתאי השיער, הציפורנים והעור. מהווה מרכיב חשוב במבנה המרחבי של חלבונים מסוימים, משתתפת בנטרול רעלים וסילוקם מהגוף, חיונית בתהליכי הפקת אנרגיה ומשתתפת בשמירה על מאזן החומציות והאלקטרוליטים בגוף. </p>
<p><strong>מקורות במזון:</strong> מוצרי חלב, בשר, ביצים, דגנים, קטניות ואגוזים.</p>
<h2>זרחן</h2>
<p><strong>תפקידים: </strong>מהווה חלק ממבנה העצם וקרומי התאים; דרוש לבניית העצמות והשיניים; בעל תפקיד בשמירת מאזן החומציות והאלקטרוליטים בגוף.</p>
<p><strong>מקורות במזון: </strong>דגנים מלאים, קטניות, פירות יבשים, אגוזים, גרעינים, זרעים, חלב ומוצריו, בשר, איברים פנימיים, דגים, ביצים.</p>
<h2>יוד</h2>
<p><strong>תפקידים: </strong>מהווה מרכיב בהורמון המיוצר בבלוטת התריס – התירוקסין, הקובע את קצב חילוף החומרים ברקמות הגוף, בעיקר זה הקשור לפחמימות; משפיע בעקיפין על התפתחות העצבים, רקמות השריר ומערכת הדם.</p>
<p><strong>מקורות במזון: </strong>אצות ים, פירות ים, דגים.</p>
<h2>כרום</h2>
<p><strong>תפקידים:</strong> חיוני בתהליך חילוף החומרים של חומצות גרעין ושומנים; משתתף בתהליכי חילוף החומרים של הגלוקוז; מסייע בעקיפין לתפקוד האינסולין ורמות הסוכר בדם.</p>
<p><strong>מקורות במזון: </strong>קטניות, שמרי בירה, גבינות, בשר, ביצים, לחם מחיטה מלאה, תפוח אדמה.</p>
<h2>כלור</h2>
<p><strong>תפקידים: </strong>יחד עם הנתרן הוא מרכיב את מלח הבישול; משתתף בשמירת מאזן החומציות, האלקטרוליטים והנוזלים בגוף.</p>
<p><strong>מקורות במזון: </strong>מלח בישול, מלח ים, אצות ים, זיתים, מזונות מעובדים ומשומרים.</p>
<h2>מגנזיום</h2>
<p><strong>תפקידים:</strong> מווסת את פעילות השרירים והעצבים; מהווה חלק ממבנה העצם; משתתף בתהליכי ייצור אנרגיה על ידי הפעלת אנזימים שונים; קיימת סברה כי הוא עוזר במניעת יתר לחץ דם ומחלות לב וכלי דם.</p>
<p><strong>מקורות במזון: </strong>חלב ומוצריו, קקאו, שוקולד, ירקות ירוקים, בשר, אגוזים, פירות יבשים, קטניות, דגנים מלאים.</p>
<h2>מוליבדן</h2>
<p><strong>תפקידים: </strong>נמנה עם מרכיבי אנזימים המשתתפים בתגובות הקשורות בחמצן; חיוני לתפקוד האנזימים בגוף.</p>
<p><strong>מקורות במזון: </strong>חלב ומוצריו, דגים, קטניות, בשר, ביצים, שעורה, כוסמת.</p>
<h2>נחושת</h2>
<p><strong>תפקידים: </strong>משתתפת בתהליך חילוף החומרים של הברזל; מסייעת בעקיפין לשחרור אנרגיה לתאים; מהווה מרכיב באנזימים המשתתפים בתגובות עם חמצן ומפעילה אותם.</p>
<p><strong>מקורות במזון: </strong>בעיקר בירקות ירוקים וגם בפירות טריים ויבשים, מאכלי ים, אגוזים, קטניות, ביצים, כבד, דגנים, קקאו ופלפל שחור.</p>
<p></p>
<div class= מקור לנתרן ועוד <br /> אילוסטרציה: stock.xchng" src="https://atmagil-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/misc/prev_images/pagemodule/image1/195/1195/salt1.gif?1155240246" />                             </p>
<div>מקור לנתרן ועוד <br /> אילוסטרציה: stock.xchng</div>
</p></div>
<h2>מנגן</h2>
<p><strong>תפקידים: </strong>מפעיל את האנזימים הקשורים בחילוף החומרים של הגלוקוז; קשור למניעת תגובות חמצון.</p>
<p><strong>מקורות במזון: </strong>אגוזים, חסה, בננות, כוסמת, ירקות ירוקים.</p>
<h2>נתרן</h2>
<p><strong>תפקידים: </strong>משתתף בשמירה על מאזן החומציות, האלקטרוליטים והנוזלים בגוף; משתתף בתפקוד השרירים ותאי מערכת העצבים ובספיגת הגלוקוז במעי; יחד עם הכלור הוא מהווה את מלח הבישול.</p>
<p><strong>מקורות במזון: </strong>מלח בישול, מזונות מעובדים ומשומרים.</p>
<h2>סלניום</h2>
<p><strong>תפקידים: </strong>משמש כבולם חמצון.</p>
<p><strong>מקורות במזון: </strong>קקאו, ג'לטין, דגנים מלאים, ירקות ופירות, איברים פנימיים, מאכלי ים, ביצים.</p>
<h2>סידן</h2>
<p><strong>תפקידים: </strong>מהווה מרכיב חיוני במסת העצם ולכן הוא חומר בניין של העצמות והשיניים; משתתף בתהליך קרישת הדם; משתתף בתהליך ההתכווצות של שרירי הלב והשלד</p>
<p><strong>מקורות במזון: </strong>חלב ומוצריו, סרדינים, דבלים (תאנים יבשות), כרוב, אגוזים, שקדים, גרעינים.</p>
<h2>פלואור</h2>
<p><strong>תפקידים: </strong>מהווה מרכיב בציפוי השן ובחומר האנאורגני של העצם.</p>
<p><strong>מקורות במזון: </strong>מי שתייה, מאכלי ים, תה.</p>
</p>
<p style=