7 צמחי מרפא שישדרגו לכן את החיים

צמחי מרפא שכדאי להכיר | צילום: Shutterstock
צמחי מרפא שכדאי להכיר | צילום: Shutterstock

אם אתן סובלות מחרדות, מכאבי מפרקים או סתם מחפשות דרך טבעית לשפר את הריכוז - אלה צמחי המרפא שכדאי להתחיל להכניס לתפריט היומי לחיים בריאים ומאושרים יותר

 

צמחי מרפא הם הגרסה של הטבע לבית המרקחת. בכוחם להקל על כאבים, לשפר את הריכוז, להפחית חרדות ולחץ ובאופן כללי להפוך את החיים לבריאים ונעימים יותר. אך לצד כל הסגולות שלהם חשוב לדעת איך לצרוך אותם, ולהכיר את ההשפעות השונות של כל אחד מהם. אז ביקשנו מהנטורופת יגאל קוטין, מטפל איורוודי והרבליסט קליני ב"ברא צמחים" לעשות לנו סדר בבלגן עם הרשימה של צמחי המרפא שכדאי להכיר.

צילום: Shutterstock
צילום: Shutterstock

עוד כתבות מעניינות
הסלבס כבר מכורים: תוסף התזונה שאתן חייבות להכיר
איך להתמודד עם התקף חרדה?
האם סקס באמת מזרז לידה? 20 מיתוסים על היריון 

הצמחים שישפרו לכן את הריכוז

בקטגוריה זו תמצאו צמחי מרפא שמסייעים בהזרמת דם בצורה יעילה למוח, עשירים בנוגדי חמצון המשפיעים על הפרשת הורמונים כמו דופמין וסרוטונין, ובכך מחזקים פעולות ריכוז וחשיבה.

בקופה: צמח מחזק המשמש לחיזוק מערכת העצבים. מחקרים קליניים מצאו כי הצמח תורם לשיפור תהליכי חשיבה ולתפקודים מנטליים, ובכך מיטיב עם תופעות שונות המלוות לרוב הפרעות קשב וריכוז כמו תחושת פיזור, היסח דעת וחוסר מיקוד ואף תחושת דכדוך.

גינקו בילובה: הגינקו נחקר רבות בכל הנוגע להשפעתו על כלי הדם הפריפריים והמוחיים. הצמח ידוע כמסייע למצבים הנגרמים מזרימת דם לקויה למוח כמו קשיי זיכרון וריכוז, חוסר אנרגיה, בלבול, עייפות, מצב רוח ירוד וחרדות, בעל השפעה מדללת דם ופעילות נוגדת חמצון עוצמתית.

צילום: Shutterstock
צילום: Shutterstock

 

הצמחים שיקלו על החרדה

צמחים המשרתים מטרה זו מחזקים את המערכת ההורמונלית ופועלים למעשה על בלוטת האדרנל. הם מייעלים את חילוף החומרים ואת החמצון בתאים, ובשפה ההרבליסטית נקראים אדפטוגנטיים.

אסטרגלוס: אחד מהמחזקים החשובים ברפואת הצמחים המודרנית. באמצעות החומרים הפעילים המגוונים הנמצאים בשורש הצמח, האסטרגלוס תומך במערכת החיסון, במערכת ההורמונלית, במערכות הלב וכלי הדם ובמערכת העיכול ובכך הוא מגביר את רמת החיוניות והחיסוניות המערכתית של הגוף.

שכיזנדרה: צמח נפוץ ברפואת הצמחים הסינית, מרענן ומחזק, מרגיע את הנפש ומחזק את מערכת החיסון. מתאים למצבי חולשה, עייפות, מתח ודכדוך והוא גם צמח תומך בפעילות הכבד לניקוי רעלים.

אמבליקה: הפרי החמצמץ, שנקרא גם אמלה, נחשב כמחזק ואף לפי הרפואה ההודית המסורתית כמחדש נעורים, הוא שיר בוויטמין C ובנוגדי חמצון ועל פי המחקרים תומך בהורדת רמות סוכרים ושומנים ומסייע במקרים של מחלות עור דלקתיות.

תבלינים וצמחי מרפא | צילום: Shutterstock
תבלינים וצמחי מרפא | צילום: Shutterstock

 

הצמחים שיעזרו לכאבי מפרקים ודלקות שרירים

צמחים אלה הם נוגדי דלקות למפרקים ולשרירים וכן תומכים בהזרמת דם שמשפר גמישות במפרקים.

ג'ינג'ר: הג'ינג'ר מסייע לטיפול במצבים דלקתיים ותומך ברקמות דלקתיות ומחזק את זרימת הדם למפרקים ולשרירים, מחקרים מצאו כי הג'ינג'ר מסייע בהפחתת כאבים המלווים במצבי דלקות ניווניות במפרקים.

כורכום: השימוש בכורכום הן כצמח מרפא הן כתבלין קיים כבר אלפי שנים. בשנים האחרונות עוסק המחקר ברכיב הכורכומין שבצמח הכורכום, לו מיוחסת פעילות נוגדת חמצון ונוגדת דלקת חזקה. בנוסף, התבלין הצהוב מסייע במקרים של מחלות מפרקים דלקתיות וכן מחלות לב וכלי דם, מחלות מטבוליות, מחלות נוירולוגיות ועוד.