פריז המתוקה

דוגמיות ממלכת האקלרים של כריסטוף אדם. צילום: מיכל ישראלי
דוגמיות ממלכת האקלרים של כריסטוף אדם. צילום: מיכל ישראלי

חובבי מתוקים ודאי יודעים שאין כמו פריז כדי להשביע את תאוותם, אבל לאור מגוון הפטיסרי המפתים הפזורים בעיר, כיצד נדע במה לבחור? חמש המלצות שאסור להחמיץ

88 שיתופים | 132 צפיות

אם נדמה לכם שבעיר מוצפת חנויות פטיסרי כמו פריז אפשר פשוט להיכנס לכל מאפייה או פטיסרי ולנגוס במאכל שמימי, חשבו שוב. דווקא בגלל המבחר הבלתי נדלה, כדאי לנצל טוב טוב את ימי החופשה ולהתענג על הקינוחים והמאפים שבאמת שווים את זה. אל תתפתו לרוץ למחוזות התיירות כמו לדורה (Ladurée), פושון (Fauchon) או אנג'לינה (Angelina) – בשלושתם תמצאו את מבוקשכם, אבל גם לא יקרה כלום אם תוותרו עליהם. מלבד פייר ארמה (Pierre Hermé), מלך המקרונים הבלתי מעורער (שחובה לטעום אצלו גם את טארט הווניל), יש עוד הפתעות קולינריות בגזרת המתוקים והבצקים הפריזאיים. לפניכם חמש המלצות שפשוט אסור להחמיץ:

L'Éclair de Génie: אקלר לימון יוזו

ממלכת האקלרים של כריסטוף אדם היא בדיוק הסיבה לא לבקר בפושון. עד שנת 2012, הכין אדם את המאפים שלו במעדנייה הפופולרית פושון, אך מאז עזב והקים גן עדן לאוהבי האקלרים – רשת פטיסרי משלו, הכוללת כמה סניפים בפריז, אחד מהם נמצא במיקום מצוין בלב המארה (Le Marais), קרוב לחנות הדגל של COS ולסניף הפריזאי של המזנון של אייל שני. מלבד היותם טעימים, האקלרים של אדם אסתטיים ויפהפיים וקשה לא להתפעל מהוויטרינה הצבעונית שבה הם מסודרים בשורות מופתיות. מומלץ לא לוותר על אקלר וניל ופקאן מקורמל, אקלר קרמל מלוח והאקלרים בטעמים העונתיים, אבל אקלר לימון יוזו (Citron Yuzu) הוא העילוי האמיתי. מילויו קרמי, עשיר ונדיב מאוד ועל חלקו העליון מונחים עיגולים קטנים של מרנג ועוגיות. כל ביס ממנו גורם לשאר הטעמים – ולשאר קינוחי הלימון יוזו שאפשר למצוא ברחבי העיר – להחוויר.

איפה: 32 Rue Notre Dame des Victoires

Citron Yuzu Éclair
Citron Yuzu Éclair

Sadaharu Aoki: טארט קרמל מלוח

כפי שמרמז השם, אאוקי הוא שף פטיסרי ממוצא יפני. אף שהצרפתים אוהבים לשמור על קדושת האוכל המסורתי שלהם, את הטוויסטים של אאוקי הם קיבלו בידיים פתוחות ובחך מתענג. תוכלו למצוא אצלו אקלר שומשום שחור, שיש הנשבעים שהוא הטוב בעיר, או מקרון וואסאבי משנה חיים. מי שאינם אוהבים את השילוב בין מתוק למלוח יכולים לדלג לסעיף הבא, אבל לאוהבי הז'אנר, הטארט הזה הוא בגדר חובה. כיאה לקינוח פריזאי, הוא מגיע בצורת עיגול מושלם, עם קקאו מפוזר על חלקו העליון. את הטארט אכלו כמו הפריזאים – ביד. הבצק הפריך אינו מתפרק בידיים ואינו מותיר אותן שמנוניות, כך שאין דאגה. בתוך הבצק תשמחו לגלות קרמל עשיר במליחות מעודנת, ומעליו – מוס שוקולד אוורירי, שניכר שהושקעה מחשבה רבה במינונו לעומת הקרמל, כדי שייתן את הקונטרה מבחינת טעם ומרקם.

איפה: 56 Boulevard de Port-Royal, 35 rue de Vaugirard, 25 rue Pérignon ובגאלרי לפאייט

Jean-Paul Hévin: מקרונים

כשתגיעו לאחד הבוטיקים של ז'אן פול הבאן, לא בהכרח תחשבו לטעום מהמקרונים. הבאן הוא אחד השוקולטיירים המובילים בעיר, אם לא בעולם, והשוקולדים הקטנטנים שלו ימשכו אתכם ישירות אליהם. ואולם, דווקא המקרונים שלו, שאינם נחשבים לתחום התמחותו, הם מהטובים שיש לעיר להציע. לא תהיה זו הגזמה לטעון שהם מעניקים פייט ראוי לאלה של פייר ארמה. מלבד טעמי פירות עדינים כמו תפוח-קרמל או אשכולית אדומה, עיקר המבחר הוא שוקולדי, כמובן; חלב, מריר, שוקולד-קרמל, שוקולד-לימון ועוד שלל שילובים יותירו אתכם מבולבלים, אך אין מה להסס. המקרונים פריכים בדיוק במידה ואינם מתוקים מדי, כך שבניגוד לשוקולד, לא תקבלו את בחילת הסוכר המפורסמת.

איפה: 231 rue Saint Honoré, 41 rue de Bretagne, 3 rue Vavin, 23 bis avenue de la Motte Picquet ובגאלרי לפאייט

Jacques Genin: פארי ברסט

את הקינוח המסורתי (Paris–Brest) אפשר למצוא בהמון מקומות בפריז. הוא מורכב משתי טבעות של בצק רבוך (Choux, הבצק הדק שממנו עושים עושים גם פחזניות ואקלרים) וביניהן כמות נדיבה של קרם אגוזי לוז. בסלון התה של ז'אק ז'נאן תוכלו לשבת בנעימים וליהנות מפארי ברסט מוצלח במיוחד שיגרום לכם להוציא קולות של הנאה בכל ביס. אם אתם כבר שם, נסו גם את טארט הלימון-בזיליקום.

איפה: 133 Rue de Turenne (סלון התה), 27 Rue de Varenne

פארי ברסט. צילום: מיכל ישראלי
פארי ברסט. צילום: מיכל ישראלי

Le Grenier à Pain: קרואסון חמאה

כשיוצאים לטיול קולינרי בפריז, חשוב להפנים שהקרואסונים משתייכים לקטגוריית אוכל נפרדת מהטארטים, מהאקלרים, מהמקרונים ומשאר הקינוחים. הם נכללים בקטגוריית "המאפים הווינאיים" (Viennoiseries), משפחה שכוללת בתוכה את מאפי הבוקר למיניהם, ומי שמתמחים בהכנתם הם אופי הלחם. לכן, את הקרואסונים הטובים ביותר תמצאו במאפיות, ללא מקומות ישיבה וללא מכונת אספרסו, אבל עם תור ארוך של מקומיים בדרכם למשרד. במאפייה הקטנטונת הזאת באזור המונמרטר שוכנים הקרואסונים המושלמים – מתפצפצים מבחוץ, רכים מבפנים ועם טעם חמאתי מושלם. מכיוון שהם עולים אירו בודד, עשו לעצמכם טובה וקנו שניים במכה. אל תתפתו להיכנס לאחת המאפיות האחרות בעיר הנושאות אותו שם, שכן תתאכזבו לגלות שאין מדובר באותו מוצר איכותי.

איפה: 38 Rue des Abbesses

קרואסונים מושלמים. צילום: ליאור באקאלו
קרואסונים מושלמים. צילום: ליאור באקאלו

טיפ לדרך

אם אתם חובבי מקרונים, נסו להתרחק מהזרחניים שבהם. מקרונים ראויים אינם מכילים צבעי מאכל, אלא מקבלים את צבעם מחומרים טבעיים.

[tobutton text="%22%u05DC%u05D4%u05D6%u05DE%u05E0%u05EA%20%u05DE%u05DC%u05D5%u05DF%20%u05D1%u05E4%u05E8%u05D9%u05D6%22" link="%22http%3A//www.booking.com/searchresults.he.html%3Fsrc%3Dindex%26nflt%3D%26ss_raw%3D%25D7%25A4%25D7%25A8%25D7%2599%25D7%2596%26error_url%3Dhttp%253A%252F%252Fwww.booking.com%252Findex.he.html%253Faid%253D395994%253Bsid%253Dc33828859c236727433dfe24983b8d82%253Bdcid%253D1%253Bbb_ltbi%253D0%2526%253B%26aid%3D395994%26dcid%3D1%26lang%3Dhe%26sid%3Dc33828859c236727433dfe24983b8d82%26si%3Dai%252Cco%252Cci%252Cre%252Cdi%26ss%3D%25D7%259E%25D7%25A8%25D7%259B%25D7%2596+%25D7%2594%25D7%25A2%25D7%2599%25D7%25A8+%25D7%25A4%25D7%25A8%25D7%2599%25D7%2596%252C+%25D7%25A4%25D7%25A8%25D7%2599%25D7%2596%252C+%25D7%2590%25D7%2599%25D7%259C+%25D7%2593%25D7%2594+%25D7%25A4%25D7%25A8%25D7%25A0%25D7%25A1%252C+%25D7%25A6%25D7%25A8%25D7%25A4%25D7%25AA%26idf%3Don%26no_rooms%3D1%26group_adults%3D2%26group_children%3D0%26dest_type%3Ddistrict%26dest_id%3D2281%26ac_pageview_id%3D51012fa120ab0191%26ac_position%3D1%26ac_langcode%3Dhe%26ac_suggestion_list_length%3D5%22" theme="pink" target="blank" ]