נפגשים בפורום

הפורומים והסדנאות להורים לתאומים ושלישיות עוזרים ותומכים

88 שיתופים | 132 צפיות

יום טיפוסי בפורום תאומים ושלישיות של "תפוז" נפתח בשרשור בוקר טוב של המשכימים לקום, וממשיך בשאלות, התייעצויות ודיונים בשלל נושאים. אבא טרי מספר על התאומים שנולדו אתמול, אמא לבני חמישה חודשים מתלבטת אם הגיע הזמן למזון מוצק, אחרת, בחודש השביעי להריונה, שואלת אם נורמלי שהיא מרגישה פחות את תזוזותיו של אחד מהעוברים, ואמא לתאומות משוויצה בגמילה מוצלחת מחיתולים. בפורום תאומים ושלישיות של ynet התמונה לא שונה בהרבה – מישהי מבקשת המלצות על עגלה לתאומים ואחרת תוהה איך לעזאזל מסתדרים עם הבלגן שעושים שני השדים הקטנים בימי החופש. הנוכחות הנשית בפורומים השונים בולטת, אבל פה ושם אפשר להיתקל גם בקולות גבריים – האבות. אלה בדרך כלל אינם מתייעצים יותר מדי. נראה שגם כאן הגבר הישראלי נרתע מלבקש עצה.

בית חם

האווירה בפורומים חמה ואוהדת, כל שוויץ מתקבל במחיאות כפיים וירטואליות וכל וידוי בחיבוקים אוהבים. עבור הורים רבים לתאומים ולשלישיות, הפורום הוא הבית החם שבו הם יכולים לחלוק את ניסיונם ולקבל תמיכה בסוגיות הייחודיות להורות לשניים או לשלושה ילדים בני אותו גיל. רונית, אמא לתאומות בנות חמישה חודשים, מספרת שההתמכרות שלה לפורום החלה עוד בימי שמירת ההריון.

"ישבתי בבית ימים שלמים, היה לי מאוד קשה, כל צרבת וכל התכווצות הכי קטנה ברחם הבהילה אותי. הפורום היה מקור מצוין למידע בשאלות קטנות כמו איך מתמודדים עם העצירות וגם בשאלות היותר גדולות, כמו אם לבחור בניתוח קיסרי או בלידה רגילה. יומיים אחרי הלידה כבר נכנסתי לפורום להשוויץ, ומאז אני שם – לפעמים סתם קוראת שרשורים שמעניינים אותי ולפעמים משתתפת ושואלת שאלות בעצמי. מעבר להיותו מקור מידע, הפורום הוא בשבילי בעיקר מקום של קבלה והבנה. במסגרת החברתית הרגילה, אני לא מיודדת עם הורים אחרים לתאומים, ודרך הפורום הכרתי הרבה הורים אחרים שנמצאים באותו מצב שלנו ומתמודדים עם אותן דילמות. אפילו השתתפנו במפגש אחד אמיתי, והיה נהדר".

אבל לא כולן אוהבות את אווירת הבית החם של הפורומים. טלי, אמא לבן ובת בני שנתיים, מספרת שבתחילת דרכה כאם לתאומים ביקרה פה ושם בפורומים השונים, אך עד מהרה הגיעה למסקנה שהעיסוק בנושא משעמם. "האווירה בפורומים האלו חמימה עד דביקה", היא אומרת. "יש שם כאלו שממש חיים את הפורום וזה נראה לי קצת מוגזם. בקושי יש לי זמן לראות את החברים שלי, ואני ממש לא מחפשת חברים חדשים, מה גם שהבסיס לחברות הזו – התאומות של הילדים – נראה לי כאילו לעשות הרבה יותר מדי עניין ממשהו שהוא בסך הכל עובדה קיימת. בתי הבכורה בת חמש, ואני שואלת את עצמי איך היא הייתה מרגישה אם פתאום כל ההתעסקויות החברתיות שלנו היו סביב התאומים. פה ושם אני מציצה בפורומים, אם אני רואה שאלה שאני יכולה לעזור בה כמו דעה על רופא מסוים או על עגלה, אשמח לעזור, אבל אני ממש לא מבקרת קבועה".



stock.xchng" src="https://atmagil-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/misc/prev_images/pagemodule/image1/194/194/typing.gif?1154030264" />

"יש נשים שממש "חיות" את הפורום".
stock.xchng

העדר ידע קודם

הורים רבים אינם מסתפקים בתמיכה וירטואלית ומרגישים צורך בסיוע ממשי יותר, בעולם האמיתי. עבורם קמו בשנים האחרונות סדנאות רבות להורי תאומים. במפגשים אלו, אשר מונחים בדרך כלל על ידי אנשי מקצוע מתחום הייעוץ המשפחתי או הפסיכולוגיה, מקבלים ההורים כלים להתמודדות עם הקשיים האופייניים להורות הכפולה או המשולשת ונהנים מרווח משני – מפגש עם קבוצה קבועה שהופכת אט אט למעין קבוצת תמיכה ומקור לעזרה מעבר למפגש עצמו.

ורד בן פורת, מנחת קבוצות הורים לתאומים, מסבירה שמפגשי קבוצות הורים יכולים לסייע רבות להורים שאינם נחשפים למודלים מספקים במיוחד כאשר מדובר על הורות לתאומים. "הורות, כידוע, היא מקצוע ללא הכשרה ותואר", היא אומרת.

"מקורות הידע שלנו הם הסביבה והמשפחה שבה גדלנו. הורים לתאומים מגיעים לגידול ילדיהם מוכנים פחות: הידע הקודם לא פעם אינו עונה על המשימות הייחודיות, והציפיות אינן תואמות את המציאות. התחברות לקבוצת הורים השותפה להתמודדויות דומות מספקת תחושת שייכות, תמיכה הדדית, עצה, נוחות וביטחון. הנחייתו של איש המקצוע מספקת ידע תיאורטי, כלים לפתרון מצבים בחיי היומיום, ליווי בתהליכי שינוי והעצמת ההורים".

לאחרונה אף קמה העמותה לתאומים ולשלישיות, ששמה לה למטרה לרכז את הידע הקיים בנושאי הריון, לידה וגידול של תאומים ושלישיות לטובת ההורים. בעלות של 30 ש"ח, ניתן להצטרף לעמותה וליהנות מהשתתפות בפעילויות השונות.

האם כדאי להצטרף לקבוצות של הורים לתאומים? תלוי בכם. אם אתם אוהבי חברה, אוהבים להשתתף ולשתף, ודאי תיהנו מתחושת החברותא בפורומים ובסדנאות להורי תאומים. אם אתם טיפוסים שאוהבים לגלות הכל לבד ולא אוהבים להתחבר – האווירה במקומות הללו יכולה להיראות לכם קצת דביקה. כדאי, בכל מקרה, להכיר את האפשרויות ולדעת שבעת מצוקה, תמיד תוכלו למצוא עם מי לדבר על איך להאכיל שני תינוקות יחד, איזו חנות נותנת הנחות שוות להורים לתאומים ומי המומחה הכי גדול לביצוע בדיקת מי שפיר כפולה.

20.07.06

(עודכן ב – 24.02.09)