מתכון לקיש ארטישוק וחצילים מוזהב ואלגנטי

קיש ארטישוק וחצילים של ליאור משיח | צילום: מיכל רביבו
קיש ארטישוק וחצילים של ליאור משיח | צילום: מיכל רביבו

משחק של מרקמים וטעמים עדינים: מתכון לקיש ארטישוק וחצילים של השף ליאור משיח - את הבצק אפשר להכין מראש ולהקפיא, וכל שנותר הוא לשלוף ולאפות, כשמתחשק ארוחת ערב חגיגית מהרגיל

88 שיתופים | 132 צפיות

תבנית בקוטר 20 ס"מ | כשעתיים ו-20 דקות | קל | כשר | אפייה

החומרים

לבצק
250 גרם (¾1 כוסות) קמח עוגות
1/2 כפית מלח
1/2 כף סוכר
125 גרם חמאה
180 מ"ל (4/3 כוס) מים קרים
לקרם רויאל
2 ביצים
1/2 כוס (125 מ"ל) חלב
1/2 כוס שמנת מתוקה 38%
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
קורט אגוז מוסקט
למלית
1 חציל קטן חצוי לאורכו ופרוס או חתוך לקוביות של ½2 ס"מ
שמן זית
מלח ים אטלנטי
300 גרם ארטישוקים צלויים משומרים בשמן זית, מסוננים
1/2 כוס (50 גרם) גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה

1. מעבדים קמח, מלח, סוכר וחמאה במיקסר בעזרת וו גיטרה לתערובת פירורית משובצת בגושי חמאה.

2. מוסיפים מים בהדרגה, כף אחר כף, תוך כדי לישה. עוצרים את הלישה ואת הוספת המים כשנוצר בצק (ייתכן שלא תצטרכו את כל המים).

3. יוצרים מהבצק כדור במינימום תנועות, משטחים לדיסקית ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר לשעה (אפשר גם להקפיא בשלב זה, הבצק יישמר במקפיא עד 3 חודשים).

4. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים בין 2 ניירות אפייה לעיגול בקוטר 24 ס"מ. מעבירים את עיגול הבצק לתבנית (נעזרים בנייר האפייה התחתון), מהדקים אותו לתחתית ולדפנות התבנית ומעבירים למקפיא עד האפייה.

מכינים את קרם הרויאל
5. טורפים את כל חומרי הקרם לבלילה אחידה.

מכינים את המלית
6. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מעבירים את פרוסות או קוביות החציל לתבנית, יוצקים מעל שמן זית, זורים מעט מלח ים אטלנטי ומערבבים. צולים כ-30 דקות עד שהחצילים משחימים ורכים. מוציאים את התבנית מהתנור (אך לא מכבים אותו) ומצננים את החצילים לטמפרטורת החדר.

7. מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר ומפזרים מעל הבצק חצילים וארטישוקים בצורה אחידה. מפזרים מעל פרמזן ויוצקים את קרם הרויאל כך שיגיע כמעט עד קצה התבנית.

8. מעבירים את התבנית לתנור ואופים 50-45 דקות או עד שפני הקיש מזהיבים והוא אפוי כהלכה.

למתכוני קישים נוספים היכנסי לאתר "השולחן"