עד הפירור האחרון: מתכון לעוגת גבינה פירורים מהחלומות

עוגת גבינה פירורים | צילום: רונן מנגן, סגנון: דלית רוסו
עוגת גבינה פירורים | צילום: רונן מנגן, סגנון: דלית רוסו

כמה יפה, ככה מוצלחת: עם מלית גבינה קרמית ומתוקה בדיוק במידה הנכונה, סידרנו לכן מתכון לעוגת גבינה פירורים בדרגה אחת מעל כולן

88 שיתופים | 132 צפיות

14-12 עוגות אישיות | חצי שעה | קל | כשר | מתכונים לשבועות

להכנת המתכון הצטיידו בתבניות אישיות בקוטר 7 ס"מ, בתבנית פיירקס או בתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ.

החומרים

לפירורי הבצק
350 גרם קמח תופח
‏200 גרם חמאה בטמפ' החדר
‏1 כפית תמצית וניל איכותית
‏60 גרם סוכר חום כהה (1/4 כוס)
‏50 גרם סוכר (1/4 כוס)
למלית
‏3 מיכלים שמנת מתוקה (750 מ"ל)
‏200 גרם סוכר (1 כוס)
‏1 שקית אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
‏2 מיכלים גבינה לבנה 5% (500 גרם)

אופן ההכנה

1. ‏מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מכינים את הפירורים
2. שמים בקערה את כל החומרים ולשים בידיים עד לקבלת בצק אחיד. משטחים את הבצק ידנית בתבנית לעובי 1/2 ס"מ.

3. ‏אופים כ-25-20 דקות לקבלת קלתית זהובה מאוד. מצננים כמה דקות ומפוררים לפירורים עם מזלג. מצננים לטמפ' החדר.

מכינים את המלית ומרכיבים את העוגה
4. מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת יציבה. מוסיפים אינסטנט פודינג וגבינה וממשיכים לערבל לקבלת קרם יציב. מעבירים את הקרם לשקית זילוף.

5. מפזרים את פירורי הבצק בתבניות אישיות (או בכוסות) ומהדקים לגובה 1 ס"מ. מזלפים קרם גבינה עד שלושה רבעים מגובה הכלים ומפזרים מעל את יתרת פירורי הבצק. מעבירים להתייצבות במקרר למשך 6 שעות לפחות.

6. שומרים עד 4 ימים במקרר או מקפיאים עד 10 ימים ומפשירים במקרר לפני ההגשה.

רוצה מתכונים נוספים של עוגות גבינה פירורים? היכנסי לאתר "השולחן"