מתכונים למתחילים: גרנולה ביתית פשוטה ומנצחת

אל תסתפקו בחטיפי האנרגיה ובדגני הבוקר המתועשים מהסופר. מתכון קל ופשוט לגרנולה ביתית יאפשר לכן לשלוט בכמויות השומן והקלוריות וליהנות מנשנוש הבריאות האולטימטיבי

88 שיתופים | 132 צפיות

 

גרנולה ביתית היא אחד מהמתכונים היותר קלים וטעימים שאפשר להכין, והבונוס: היא תיתן לכן בוסט אנרגיה ובריאות באופן מיידי. בואו נודה על האמת, חטיפי האנרגיה מהסופר אולי מתהדרים בהבטחות לבריאות אבל לא פעם מאחורי המארזים המנצנצים וגם הלא כל כך זולים מסתתר לרוב מה שהוא לא יותר מחטיף שוקולד עם קצת אגוזים. במקרה הזה עדיף לפעמים אפילו פשוט לאכול חטיף שוקולד רגיל ולא לאחוז באשליה שמה שאכלנו כרגע הוא אכן בריא ומזין ולהבין שהפעם מדובר במזון שבעיקר בריא לנשמה.

ביום יום מומלץ בהרבה להכין לבד בבית את חטיף הבריאות או הגרנולה שלכן. כך תוכלו לשלוט בדיוק בכמויות השומן, הפחמימות והקלוריות, להוסיף פיצוחים ופירות יבשים לפי טעמכן ולהרכיב לעצמכן את הגרנולה הביתית המושלמת. המתכון המוצע כאן הוא בסיס נפלא לשינויים וקלות ההכנה שלו מאפשרת גם למי שאינן בשלניות מודפלמות ליהנות מהנשנוש האולטימטיבי.

טיפ מאיתנו: אחסנו את הגרנולה בצנצנות זכוכית קטנות ופזרו אותן במקומות בהן אתן נמצאות במהלך היום, למשל המשרד או האוטו. כך לעולם לא תיתקעו בלי משהו לאכול ולא תגיע למצב של רעב מוגבר. את הכמות שנשארה תוכלו להכניס לצנצנות מקושטות ולחלק לחברים בתור מתנה יומיומית מקסימה. הם כבר יודו לכן.

יאמי: גרנולה ביתית | צילום: Shutterstock
יאמי: גרנולה ביתית | צילום: Shutterstock

עוד מתכונים שווים
לחם טחינה ממכר וללא גלוטן
הלהיט של הקיץ: גספצ'ו לבן מרענן ב-10 דקות
בלי לספור קלוריות: כל מה שטעים בעולם בעוגה אחת

החומרים לכ-½1 ק"ג גרנולה:
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס דבש או סילאן
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר חום כהה
500 גר' שיבולת שועל עבה
250 גר' קוקוס טחון
250 גר' שומשום
200 גר' שקדים, פרוסים
150 גר' תערובת פיצוחים לפי הטעם
4 כפיות קינמון
פירות יבשים לפי הטעם, חתוכים לקוביות

אופן ההכנה:
1. מערבבים שמן, דבש, מים וסוכר.

2. מערבבים בקערה גדולה שיבולת שועל, קוקוס, שומשום, שקדים, פיצוחים וקינמון. שופכים מעל את תערובת השמן ומערבבים בקלילות.

3. מפזרים את התערובת בתבנית אפייה ואופים כשעה בחום של 150 מעלות, עד השחמה. מערבבים כל 10 דקות לקלייה והשחמה שווה.

4. מוציאים מהתנור ומערבבים פנימה את הפירות היבשים. שומרים בצנצנת אטומה.