שחיתות ב-5 דקות: כריך פתוח עם סלמון, חמאה וכל מה שטוב בעולם
לפעמים לא צריך יותר משתי פרוסות לחם וכמה חומרי גלם איכותיים בשביל פינוק מושלם. אל תתנו למילה כריך להטעות אתכן, וגם לא לקלות ההכנה - מדובר במנה מנצחת שתהפוך ללהיט אצלכן במטבח
למה לאכול שתי פרוסות לחם אם אפשר לאכול אחת? זו המחשבה שמסתתרת מאחורי הלהיט הקולינרי התורן – הסמורברוד, או במילולית: כריך פתוח. המתכון הפשוט ברמת ה'איך לא חשבו על זה קודם' מגיע אלינו מהמטבח הדני ומתבסס על חומרי גלם איכותיים ואסתטיקה מרהיבה. לא פלא אם כן שהוא כבר הפך לחביב האינסטגרם, ועכשיו הוא מגיע גם למטבח שלכן בגרסה של שף מאפיית לחמים אורי שפט.
>> מכורות לאבוקדו? זו המנה שאתן חייבות לטעום
מרכיבים ל-4 כריכים | דגים | קל
החומרים
4 פרוסות לחם שיפון בעובי 3־4 מ"מ
3 כפות חמאה
250 גרם סלמון מעושן
1/2 בצל סגול קטן קצוץ
1/2 בצל קצוץ
1/4 צרור שמיר
1 כף צלפים
2 כפות בצל קצוץ מטוגן או מיובש (להשיג בחנויות תבלינים)
קורט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מורחים חמאה על הלחם ומסדרים את הסלמון ואת התוספות בקבוצות.