כריך סניקרס: שחיתות לכל המשפחה

כריך סניקרס | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל
כריך סניקרס | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל

נכון, יותר פשוט לקנות חטיף סניקרס במכולת אבל אם בא לכן להתפרע - זה המתכון בשבילכן. הגרסה הביתית לכריך שכולו שוקולד, נוגט בוטנים וקרמל לקינוח

88 שיתופים | 132 צפיות

 

לקראת החזרה ללימודים החלטנו לשים סוף לסנדוויץ' עם הקוטג' והעגבניה או לפיתה עם החומוס. הגיע הזמן לשדרג את הפסקת העשר עם הכריכים הכי שווים שהילדים שלכם לעולם לא יחליפו. אזהרה מראש: אתם כל כך תתלהבו שתכינו אחד מכל אחד גם לעצמכם.

כל הכריכים שיעשו לכם בית-ספר:
כריך ארבעה חריפים
כריך פורל מעושן עם איולי חזרת
כריך ירקות צלויים טבעוני
כריך מקסיקני עם איולי צ'יפוטלה

 

כריך סניקרס

החומרים ל-4 כריכים |   בינוני |  חלבי

8 פרוסות לחם מחמצת
16-20 דפי שוקולד
8 כפות שבבי קרמבל
4 כפות נוגט בוטנים
8 כפות רוטב טופי

הרכבת הכריך

1. מורחים על כל פרוסת לחם ממרח נוגט בוטנים.

2. בונים בין שתי פרוסות הלחם שכבות של דפי שוקולד, נוגט בוטנים, רוטב טופי וקרמבל בוטנים.

3. מתחבאים בחדר השינה ואוכלים בלי שהילדים רואים.

 

דפי שוקולד

החומרים 

דפי שוקולד
100 גרם שוקולד מריר
קורט מלח ים אטלנטי

אופן ההכנה

ממיסים את השוקולד ל־32 מעלות ומורחים על שקף או על נייר אפייה, בשכבה הכי דקה שאפשר. מפזרים מלח ים אטלנטי ומכניסים למקרר עד שהשוקולד מתקשה.

 

נוגט בוטנים (חלביצה)

החומרים

10 גרם חלבון
4 גרם סוכר
85 גרם סוכר
18 גרם גלוקוזה
25 גרם מים
50 גרם דבש

אופן ההכנה

1. מקציפים עשרה גרם חלבון עם ארבעה גרם סוכר.

2. בינתיים מרתיחים בסיר את הסוכר (85 גרם) עם הגלוקוזה, המים והדבש.

3. כשהנוזל רותח, שופכים אותו לאט על קצף הביצים תוך המשך הקצפה. ממשיכים בהקצפה עד שהמסה מתקררת.

4. מוסיפים את חמאת הבוטנים לחצי דקה נוספת של הקצפה. מצננים.

 

רוטב טופי

החומרים

250 גרם שמנת מתוקה
0.75 גרם סודה לשתייה
50 גרם דבש
150 גרם סוכר
100 גרם גלוקוזה
75 גרם חמאה

אופן ההכנה

1. מרתיחים הכול בסיר גדול (שימו לב: זה מקציף ועלול לגלוש) עד לטמפרטורה של 114 מעלות. בשלב זה כבר יהיה צבע קרמלי יפה בזכות הסודה לשתייה.

3. מסירים מהאש וממשיכים לערבב.

4. אם המרקם לא חלק טוחנים את התערובת בעודה חמה בבלנדר עד שהמרקם חלק.

 

קרמבל

החומרים 

40 גרם קורנפלקס שבור
80 גרם בוטנים קלויים
90 גרם חמאת בוטנים
45 גרם שוקולד חלבי

אופן ההכנה

1. ממיסים על בן מארי (קערה המונחת על גבי סיר עם מים רותחים) שוקולד וחמאת בוטנים עד להמסה מלאה.

2. מסירים מהאש ומערבבים פנימה קורנפלקס ובוטנים.

3. שמים במקרר בגושים קטנים.

כריך סניקרס | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל

כריך סניקרס | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל

 

מתכונים מבית השפים אלדד שמואלי וגדי בור ממאפיית אלחנן בקיבוץ משמרות