להתאהב בפחמימה: לחם פרסי ממכר עם זוקיני ובצל

לחם של באבא |  צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
לחם של באבא | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

השף ברק אהרוני ממסעדת אלנה מציג גירסה חדשה קלה להכנה למתכון לחם פרסי מסורתי שלמד מאביו ומשדרג אותו עם קינמון, כורכום, זוקיני וכל מה שטעים בעולם

88 שיתופים | 132 צפיות

 

בימי הקיץ החמים אין חשק לארוחות כבדות שמכבידות על הקיבה ועל הגוף, אז ביקשנו מהשף ברק אהרוני מתכונים קלילים ואלגנטיים שכיף לנשנש על המרפסת אפילו בערבי הקיץ הלוהטים. הלחם הפרסי המסורתי, או הלחם של באבא כפי שאהרוני קורא לו, הוא בדיוק כזה – פחמימה קלילה וממכרת מהסוג שאי אפשר להפסיק לנשנש, כוס יין לבן בצד, ואתן מסודרות.

 

לחם של באבא | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
לחם של באבא | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

עוד מתכונים טעימים
3 מילויים מענגים לברוסקטה
לזניה קוטג' וגבינות ב-10 דקות עבודה
הקוקטיילים שישדרגו כל ארוחה

החומרים ל-2 יחידות | קל | צמחוני

החומרים
500 גרם קמח לחם
10 גרם שמרים יבשים
1/2 כפית סוכר
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית מלח
1/2 כף כורכום
150 מ"ל חלב פושר
100 מ"ל מים פושרים
1 זוקיני פרוס לטבעות בעובי 1/2 ס"מ
1 בצל בינוני פרוס לטבעות בעובי 1/2 ס"מ
עלים משני ענפי טימין
מעט שמן זית

אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום של 220 מעלות.

2. מניחים בקערה את כל החומרים היבשים ומערבבים. דואגים שהמלח לא יבוא במגע ישיר עם השמרים.

3. מוסיפים את הנוזלים ולשים עד ליצירת בצק חלק ואלסטי.

4. יוצרים מהבצק כדור.

5. מכסים במגבת לחה ומניחים להתפחה כחצי שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

6. לאחר ההתפחה לשים את הבצק למשך כשתי דקות נוספות ומחלקים אותו לשניים. בקצות האצבעות יוצרים צורה גלילית ופותחים את הבצק לאורכו עד לעובי של 1 ס"מ. חשוב להקפיד שלא לשטחו יתר על המידה. מניחים להתפחה של כרבע שעה.

7. בקערה, מערבבים את טבעות הבצל והזוקיני עם מעט שמן זית, מלח וטימין ומפזרים את התערובת על הבצק.

8. אופים בתנור למשך כ־15 דקות עד שהבצק מזהיב.

9. לפני ההגשה מברישים את הקצוות עם מעט שמן זית או חמאה מזוקקת ובוזקים
מעט מלח גס.