טארטלט פילו עם ריבת סלק ואגסים, גבינת סנט מור ופיסטוקים

הביס המושלם | צילום: שרית גופן
הביס המושלם | צילום: שרית גופן

מסיבת סילבסטר ראויה לא תהיה שלמה בלי נשנוש אלגנטי שמשאיר יד פנויה לכוס שמפניה. השף יובל רוזנן עם מתכונים לפינגרפוד מרשים וקל להכנה שאוכלים בביס אחד (כמעט)

 

טארטלטים יפהפיים וקלים מאוד להכנה של השף יובל רוזנן מקייטרינג "פומפידו – השף בקופסה". המילוי הוא המקום לתת לדימיון להשתולל – אין כמעט מאכל שלא מתאים.

עוד נשנושים אלגנטיים למסיבת סילבסטר:
טארטלט בצק פריך עם סלמון מעושן, קוויאר אדום וגבינת בורסאן
תותים עם קרם מסקרפונה
ספלוני מלפפון ממולאים בסלט בקר אסייתי חצי נא

 

35 יחידות |  קל |  צמחוני

 

החומרים לטארטלטים:

250 גרם עלי פילו מופשרים
100 גרם חמאה מומסת או חצי כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1. פורסים עלה אחד של בצק על משטח עבודה (את שאר העלים מכסים במגבת לחה בזמן העבודה).
2. מברישים את העלה בכמות נדיבה של חמאה מומסת, מניחים מעל עלה נוסף מוברש בחמאה.
3. חותכים את העלה לריבועים בגודל 6×6 ס"מ ומניחים באלכסון, ליצירת כוכבים בעלי שמונה קודקודים.
4. מהדקים את העלים לתוך תבנית קשיחה עם שקעים בקוטר 5 ס"מ.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות למשך כ־8 דקות, עד שהעלים מזהיבים.
6. מצננים לטמפרטורת החדר, מחלצים את התחתיות מן התבנית ומאחסנים בקופסה סגורה – הטארטלטים ישמרו יומיים בטמפרטורת החדר או כחודשיים במקפיא.

החומרים לריבת סלק ואגסים:

450 גרם סלקים בינוניים קלופים ומגוררים בפומפיה דקה
150 גרם אגסים קלופים וקצוצים לקוביות קטנות. מומלץ לשמור את ליבת האגס לבישול הריבה
מיץ מחצי לימון
400 גרם סוכר

אופן ההכנה:

1. מכניסים את כל החומרים לסיר בעל תחתית עבה. מבשלים על להבה בינונית בסיר מכוסה כמעט לחלוטין למשך  30־40 דקות.
2. מערבבים מידי פעם עד שהריבה מסמיכה.
3. מצננים ומכניסים לצנצנות מעוקרות. ניתן לשמור בקירור כחודשיים־שלושה.

הרכבת המנה

חומרים:

35 תחתיות בצק פילו
ריבת סלק ואגסים
100 גרם גבינת סנט מור
50 גרם פיסטוקים קלויים, קלופים וקצוצים

אופן ההכנה:

1. מניחים את בסיסי הפילו בצלחת הגשה.
2. בתחתית כל טארטלט מניחים כחצי כפית ריבת סלק ואגסים.
3. מוסיפים חתיכה קטנה של גבינת סנט מור.
4. מעטרים בפיסטוקים.

אפשר להשתולל עם המילוי | צילום: שרית גופן
אפשר להשתולל עם המילוי | צילום: שרית גופן

 

צילום שרית גופן | סטיילינג דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי