מילה פוליה: מאפה שכבות תפוחי אדמה, תפוחי עץ וגבינת פקורינו

מילה פוליה – מאפה שכבות תפוחי אדמה, תפוחי עץ וגבינת פקורינו | צילום: גל בן זאב
מילה פוליה – מאפה שכבות תפוחי אדמה, תפוחי עץ וגבינת פקורינו | צילום: גל בן זאב

תשדרגו את תבנית תפוחי האדמה הקלאסית, בין המצה לביצה, עם מתכון אלטרנטיבי מעולה למנת שכבות אפויה מתפוחי אדמה ועץ, שתגרום לכולם להבין מה נשתנה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

השפית מיכל לוי ממסעדת בראון, שעבדה במסעדה של מלון בוטיק במחוז פוליה, התאהבה בתוצרת החקלאית שהגיעה היישר מהחווה. את כל הטוב הזה היא מתרגמת למנות חגיגיות, שישברו את שגרת החג, יגוונו את השולחן עם ניחוח איטלקי עדין וייחודי, שיגרום לכן לחשוב מחדש על אוכל כשר לפסח וישדרגו את סטנדרט העוף ותפוחי האדמה שלכן.

"מנת המילה פוליה ("אלף שכבות" באיטלקית) האיטלקית המסורתית מורכבת מחצילים, פרמזן ובזיליקום. אני משלבת בה חומרי גלם מעט שונים שמסמלים את החזרה שלי לארץ ואת געגועיי לאיטליה כאחד. זו תוספת מקורית וטעימה לשולחן החג, שיכולה להיות אלטרנטיבה לתבנית תפוחי האדמה הקלאסית".

לעוד מתכונים של מיכל לוי שישדרגו לכן את החג עם ניחוח איטלקי:
סלט עלים עם קונפיטורת תפוחי עץ, גבינת רוקפור ושקדים
פילה לברק ממולא במנגולד ותרד עם רוטב מרווה

עלי סלק ממולאים בתבשיל עדשים שחורות וירקות
עוף ביין על קרם בטטות
ולקינוח: שומר צלוי מקורמל עם קרם מסקרפונה

 

החומרים ל- 4 מנות |   קל |   חלבי

4 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים דק
3 תפוחי עץ קלופים ופרוסים דק
שמן זית
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
חופן עלי בזיליקום
300 גרם גבינת פקורינו מגוררת
200 גרם גבינת פקורינו פרוסה דק

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה בעדינות את תפוחי אדמה ותפוחי העץ עם שמן זית, מלח ים, פלפל שחור וגבינת הפרמזן.

2. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה 2־3 שכבות של תפוח אדמה, תפוח עץ, עלה בזיליקום וגבינת פקורינו מגוררת. נועצים בכל מגדל קיסם.

3. אופים את השכבות במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל־165 מעלות.

4. לפני ההגשה אופים עוד 7־10 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות.

ההגשה

1. משטחים את השכבות שהרכבנו.

2. תוקעים פרוסות פקורינו בין תפוחי האדמה ותפוחי העץ.

מילה פוליה – מאפה שכבות תפוחי אדמה, תפוחי עץ וגבינת פקורינו | צילום: גל בן זאב
מילה פוליה – מאפה שכבות תפוחי אדמה, תפוחי עץ וגבינת פקורינו | צילום: גל בן זאב