פוקצ'ה שכולה בריאות: מתכון לפוקצ'ת קמח כוסמין, תרד ותאנים

פוקצ'ת כוסמין ותאנים | צילום: חיים יוסף
פוקצ'ת כוסמין ותאנים | צילום: חיים יוסף

תשכחו מפוקצ'ה מקמח לבן וקבלו מתכון בריא שלא מוותר על הטעם והיופי כמובן. פוקצ'ה מקמח כוסמין מלא עם תרד ותוספת תאנים שמוסיפה טעם קרמלי משגע שיגרום לכן לרצות עוד ועוד

88 שיתופים | 132 צפיות

 

 

לא עוד פוקצ'ה לבנה עם טופינג אנטיפסטי –  אחוז קמח כוסמין 100 הפוקצ'ה הזאת עשויה מ־ מלא, מעט שמרים ותרד. שילוב התאנים בתוך הבצק מעניק לפוקצ'ה מראה יפהפה כמעט כשל עוגה ומוסיף טעם מתקתק ומקורמל.

החומרים
4 כוסות (500 גרם) קמח כוסמין מלא
1 כף  (10 גרם) שמרים טריים או יבשים
¼1 (300 מ"ל)  מים מינרלים
1  כף סוכר קנים אורגני או סירופ מייפל
1 כף מלח ים
2 כוסות עלי תרד טריים
2 כפות שמן זית

לטופינג
8-10 תאנים בשלות פרוסות לעיגולים בעובי 1 ס"מ
¼ כוס שמן זית
5-6 ענפי תימין טרי
מלח ים, פלפל שחור גרוס
2 כפות חומץ בלסמי מיושן
100 גרם גבינה מלוחה

אופן ההכנה
1. מנפים את הקמח.
2. מפוררים את השמרים לקערת הלישה, יוצקים את המים ומערבבים. מוסיפים קמח, סוכר ומלח. לשים במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה כשתי דקות ועוד דקה במהירות גבוהה.
3. מוסיפים למיקסר את התרד ולשים כ־30 שניות .
4. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת ומניחים להתפחה כ־30 דקות.
5. מקפלים את הבצק משני הצדדים כמו מעטפה, מכסים ומניחים להתפחה נוספת עוד כ־30 דקות.
6. מחממים תנור ל־220 מעלות. משמנים את תבניות האפייה. משטחים בצק בעזרת האצבעות בכל תבנית, מכסים במגבת ומניחים להתפחה.
7. דוחפים מעט את האצבעות בבצק ומסדרים את התאנים זו לצד זו.
8. מזלפים שמן זית, מפזרים תימין, מלח ים ופלפל שחור גרוס. אופים בתנור 10-12 דקות או עד שהפוקצ'ות מזהיבות.
9. מזלפים על הפוקצ'ות החמות מעט חומץ בלסמי ומפוררים מעט גבינה.
*לגרסה טבעונית: מוותרים על תוספת הגבינה.

 

פוקצ'ה מקמח כוסמין ותאנים | צילום: חיים יוסף
פוקצ'ה מקמח כוסמין ותאנים | צילום: חיים יוסף

עוד מתכונים טעימים
סלט תאנים ועדשים שהוא ארוחה שלמה
עז תלם מכין את האורז של סבתא
טעים וטבעוני: עלי סלק ממולאים בתשביל עדשים שחורות