ארוחת ערב ב-15 דקות: מאפינס קוטג' אליפות
נמאס לכן לנסות להמציא את הגלגל מחדש כל ארוחת ערב? גם לנו. אז קבלו מתכון זריז במיוחד למאפינס קוטג'. נשנוש מעולה וטעים שיסגור את הפינה, וגם הילדים ישתגעו עליו
כמה כבר אפשר לאכול חביתה וטוסט לארוחת ערב? עקרונית התשובה היא 'הרבה', אבל אם אנחנו בענייני גיוון כדאי ללכת על המתכון הזריז הזה למאפינס קוטג'. הם קטנים, טעימים ויסגרו לכן את הפינה בלי הרבה מאמץ. למחרת תוכלו לקחת אותם אתכן לעבודה או לתת לילדים בתור גיוון במקום כריך.
מצרכים
החומרים ל-60 מאפינס בקוטר 3 ס"מ או ל-36 מאפינס בקוטר 7 ס"מ
1 גביע (200 גרם) יוגורט
2 ביצים
1 קופסה (250 גרם) קוטג'
200 גרם גבינה בולגרית, מפוררת
200 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
1/2 כוס (125 מ"ל) שמן תירס
1 חבילה (350 גרם) קמח תופח
1/2 כפית מלח
לציפוי
50 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
שומשום
עוד מתכונים טעימים
מה אוכלים אחרי אימון? שקשוקה עתירת חלבונים
עוגת גזר נפלאה ללא אפייה
קציצות עוף שהילדים שלכן יאהבו
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה את הביצים והיוגורט. מוסיפים את שאר החומרים תוך כדי ערבוב ידני עד קבלת תערובת אחידה.
2. משמנים תבניות שקעים וממלאים כל שקע בתערובת עד מחצית מגובהו. מפזרים את גבינת הקשקבל המיועדת לציפוי על כל מאפה, זורים מעט שומשום ואופים במשך 15-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהמאפים תופחים, מזהיבים וקפיציים למגע.
טיפ: לגיוון אפשר להוסיף לתערובת 2 כפות עגבניות מיובשות קצוצות או 1/2 כוס תרד חלוט, סחוט וקצוץ.