מתכון למרק בצל וכמהין

מרק בצל וכמהין | צלם: שירן כרמל
מרק בצל וכמהין | צלם: שירן כרמל

אין כמו מרק בצל בחורף. קבלו את הגרסה של שף אילן ניב ממסעדת דרך הגפן למרק בצל מדהים

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים ל-½1 ליטרים:

2 כפות שמן
4 בצלים בינוניים, חתוכים לרצועות דקות
1 כף סוכר קנים
½1 ליטרים מרק עוף או בקר (או ציר מרק עוף פרווה)
1 כף שטוחה מלח
קורט פלפל שחור
2 כפות מחית פטריות כמהין

להגשה:

קרוטונים
2 כפות בצל ירוק, קצוץ
גבינת פקורינו, מגוררת

אופן ההכנה:

1. מאדים את הבצל בסיר עם השמן והסוכר על אש נמוכה במשך דקה תוך כדי ערבוב עד הזהבה.

2. מוסיפים את הנוזלים והתבלינים ומרתיחים. מבשלים על אש נמוכה במשך 1/2 שעה.

3. מגישים עם קרוטונים, בצל ירוק, גבינת פקורינו ומעט ממחית פטריות הכמהין.