ספלוני מלפפון ממולאים בסלט בקר אסייתי חצי נא

פינגרפוד אסייתי שיקשט את הערב הכי נוצץ בשנה |  צילום: שרית גופן
פינגרפוד אסייתי שיקשט את הערב הכי נוצץ בשנה | צילום: שרית גופן

את ערב השנה החדשה מומלץ לקבל בליווי מאכלים עשירים ויינות מבעבעים. יובל רוזנן מ"פומפידו - השף בקופסה" עם מתכונים לביסים קטנים ופשוטים להכנה שיהממו את האורחים. כל מה שנשאר הוא להרים כוסית ולהתנשק

88 שיתופים | 132 צפיות

 

מנה אלגנטית, טעימה ואפילו בריאה של השף יובל רוזנן מקייטרינג "פומפידו – השף בקופסה". גם כאן המילוי הוא המקום להתפרע, אפשר להחליף את נתח הבשר בנתח של דג טונה (לוותר לגמרי על הצלייה ולתבל על פי אותו המתכון), או למלא את ספלוני המלפפון בממרח איקרה או ממרח דגים מעושנים קנוי

עוד נשנושים אלגנטיים למסיבת סילבסטר:
טארטלט בצק פריך עם סלמון מעושן, קוויאר אדום וגבינת בורסאן
תותים עם קרם מסקרפונה
טארטלט פילו עם ריבת סלק ואגסים, גבינת סנט מור ופיסטוקים

35 יחידות |   בינוני |  בשרי

החומרים לסלט בקר

400 גרם סינטה או פילה בקר – נתח שלם, בטמפרטורת החדר
1 כף שמן שומשום
מלח גס
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

1. משמנים את הבשר בשמן שומשום ומתבלים במלח גס ובפלפל גרוס.
2. כשהמחבת לוהטת ממש, צורבים את נתח הבשר למשך 3־2 דקות מכל צד, עד שהוא מקבל צבע אבל לא מתבשל מבפנים.
3. מוציאים את הבשר מהמחבת, מצננים על הרשת לטמפרטורת החדר.
4. קוצצים את הבשר הצלוי לקוביות קטנות.

החומרים לרוטב מיסו

40 גרם מחית מיסו בהירה (ניתן להשיג בחנויות אסייתיות)
60 גרם רוטב צ'ילי מתוק
כף מיץ לימון
20 גרם ג'ינג'ר כבוש
כף שמן שומשום
כף מירין
כף גדושה מיונז

אופן ההכנה

טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר ידני עד ליצירת רוטב חלק

הרכבת המנה

החומרים

8 מלפפונים בינוניים יפים, ארבעה מהם קלופים וארבעה עם קליפה
רוטב מיסו לפי הטעם
כף שומשום שחור
עלי מיקרו סלק לקישוט

אופן ההכנה

1. חותכים כל מלפפון לטבעות עבות בגובה של כ־½1 ס"מ.
2. מרוקנים כל טבעת בעזרת כף פריזיאן או סכין קטן, ומשאירים תחתית ליצירת ספלוני מלפפון קטנים.
3. מכניסים את הבשר הקצוץ לקערה, מוסיפים רוטב מיסו לפי הטעם ומערבבים.
4. ממלאים כל ספלון במעט סלט בקר.
5. מפזרים מעל שומשום שחור ומעטרים בעלי מיקרו סלק.

ספלוני מלפפון עם סלט בקר
ספלוני מלפפון עם סלט בקר

 

צילום: שרית גופן
צילום: שרית גופן

 

צילום שרית גופן | סטיילינג דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי