קינוחים קלים לקיץ: "בורשט" פירות העונה ויין לבן מרענן במיוחד

בורשט פירות קיץ | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
בורשט פירות קיץ | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

החום הכבד כבר כאן, התפנקו עם קינוח מרענן ויוצא דופן שידרוש מכן מינימום מאמץ: "בורשט" פירות קיץ, יין לבן ותוספת סלק בשביל הצבע היפהפה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החום הכבד כאן, והחשק לקינוחים קלים שיקררו את הגוף ולא ידרשו יותר מדי התעסקות במטבח בשיאו. עבור השף ברק אהרוני ממסעדת אלנה התל אביבית הקינוח האולטימטיבי לקיץ הוא "בורשט" פירות העונה, מעיין שילוב אלגנטי בין מרק לסלט פירות עם הרבה יין והפתעה בדמות הסלק שצובע אותו בארגמן יפהפה. אפשר להחליף את הפירות בכל סוג של פירות קיץ שמתחשק לכם.

6-4 מנות | קל | צמחוני

 

החומרים
למרק הבורשט:
1 בקבוק יין לבן חצי יבש
1/2 בקבוק יין רוזה
1 סלק טרי בינוני מגורד
1 מקל קינמון
1 כף סוכר
10 דובדבנים מגולענים

לפירות הטריים:
10 דובדבנים מגולענים חצויים
2 משמשים חצויים ופרוסים לחצי סהר
1 נקטרינה חצויה ופרוסה לחצי סהר
1 שזיף חתוך לרבעים
5 ענבים ירוקים
5 ענבים אדומים

להגשה:
2 כוסות קאווה
שמנת חמוצה להגשה

אופן ההכנה
1.מוזגים את היין הלבן והרוזה לסיר. מוסיפים את הסלק, הקינמון, הסוכר והדובדבנים ומבשלים עד שכמות הנוזלים מצטמצמת לחצי. מסננים ומעבירים לקירור.
2. כשהנוזל מתקרר מכניסים את הפירות פנימה ומעבירים לקירור של כחצי שעה.
3. בעת ההגשה יוצקים קאווה על כל התערובת.
4. מגישים בכוס אישית עם מעט שמנת חמוצה וכוס קאווה ליד.

עוד מתכונים טעימים
עוגת גזר טבעונית ללא אפייה
עוגת גלידה צרפתית במינימום מאמץ
קינוח ב-5 דקות: אפרסקים צלוים על האש עם ויסקי וקרם פרש 

קינוחים קלים לקיץ: בורשט פירות ויין | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
קינוחים קלים לקיץ: בורשט פירות ויין | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי