פיינשמייקר: כך תכינו בעצמכם גלידה משובחת

הבייסיק: הגלידות שמתחילות את הכל | צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל
הבייסיק: הגלידות שמתחילות את הכל | צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל

אף קיץ לא יכול לעבור חלק בלי גלידה מלטפת או סורבה פירותי. CR'EME, הגלידרייה החדשה של קבוצת R2M (בראסרי, קופי בר ועוד) מובילה אותנו במשעולי השמנת הקפואה בלי טיפת זיעה

88 שיתופים | 132 צפיות

כל הקינוחים המושלמים שיהפכו אתכן למארחות אגדתיות או לזללניות מדופלות:
שטרודל בננה שיגרום לכם לשיר באחו
מרק ליצ'י ונשיקות שיגרום לכם להתאהב
פודינג אורז שישאיר אתכם טבעוניים
בראוניז סודי שיהפוך אתכם למוקד עלייה לרגל

 

קו המשווה: סורבה מנגו

סורבה קליל ומתוק שמתאים גם לטבעונים. מבחינתנו הוא מנת פרי.

החומרים לקילו גלידה |   קל |  טבעוני

לסירופ סוכר

500 מ"ל מים
375 גרם סוכר
100 גרם סירופ גלוקוזה

לסורבה

500 גרם מחית מנגו: מנגו קלוף וטחון בבלנדר
320 גרם סירופ סוכר
180 מ"ל מים

אופן ההכנה

סירופ הסוכר

1. מרתיחים את כל החומרים יחד ומקררים.

הסורבה

1. מערבבים את כל החומרים ביחד, טוחנים בבלנדר מוט ומסננים.

2. מכסים את המחית בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך 12-24 שעות.

3. מכינים במכונת גלידה על פי הוראות היצרן.

סורבה מנגו | צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל
סורבה מנגו | צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל

 

נקודת האפס: גלידה וניל

החומרים ל- קילו גלידה |   קל |   חלבי

650 מ"ל חלב
200 מ"ל שמנת מתוקה
90 גרם חלב מרוכז
30 גרם סירופ גלוקוזה
8 חלמונים
135 גרם סוכר
2 מקלות וניל מגורדים

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה את החלמונים והסוכר.

2. מרתיחים את החלב, השמנת, החלב המרוכז, הגלוקוזה, מקלות הווניל וגרידת הווניל.

3. מכבים את האש, מכסים ומניחים להצטנן למשך 10 דקות.

4. מעבירים את החלב החם לקערת הביצים, מערבבים היטב ומחזירים לסיר.

5. מחממים את החלב על אש קטנה תוך ערבוב עם כף עץ, עד לטמפרטורה של 80 מעלות. אם אין מדחום אפשר לבדוק את מרקם התערובת: מעבירים את האצבע על הכף, אם נשאר סימן של האצבע על הכף, הקרם מוכן.

6. מסננים את הקרם דרך מסננת לתוך קערה שמונחת בתוך קערת קרח.

7. מקררים תוך כדי ערבוב, מעבירים לכלי אחסון ומכסים את הקרם בניילון נצמד כדי שלא יתכסה בקרום.

8. מצננים במקרר למשך 12-24 שעות ומכינים במכונת הגלידה לפי הוראות היצרן.

גלידה וניל | צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל
גלידה וניל | צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל