מתכונים לילדים: כדורי דונאט זריזים, מתוקים וללא התפחה

מתכונים לילדים: כדורי דונאט של השף תום פרנץ לקונסטרוקטה | צילום: Shutterstock
מתכונים לילדים: כדורי דונאט של השף תום פרנץ לקונסטרוקטה | צילום: Shutterstock

המתכון המתוק שיעסיק את הילדים בחופש הגדול: כדורי דונאט עסיסיים שמכינים בכיף ובקלות. אחר כך מוסיפים גנאש שוקולד עם שלל תוספות, כדי שכולם יהיו מרוצים

 

מתכון קל להכנה ומאוד כיפי שמתאים במיוחד לילדים, חשוב רק לשים לב שיהיה לצידם מבוגר אחראי בשלב הטיגון כדי לוודא שנשמרים כללי הבטיחות. בסיום ההכנה מתקבלים כדורי דונאט עסיסיים וטעימים ביותר. הוסיפו להם שלל תוספות ומטבלים, ותקבלו קינוח מתוק וממכר שכולם אוהבים, גדולים וקטנים כאחד.

השף תום פרנץ מכין את כדורי הדונאט | צילום: דן פרנץ
השף תום פרנץ מכין את כדורי הדונאט | צילום: דן פרנץ

עוד מתכונים שכיף להכין יחד עם ילדים:
עוגיות שוקולד צ'יפס הכי קלות בעולם
רותי רוסו עם 3 מתכונים לחופש הגדול
קציצות עוף שהילדים יטרפו

מצרכים:
250 גרם קמח מנופה (כוס ושלושת רבעי)
250 גרם גבינה לבנה 5% (מיכל סטנדרטי)
חצי כפית מלח
150 גרם סוכר (שלושת רבעי כוס)
חצי שקית אבקת אפייה
חצי שקית סוכר וניל
2 ביצים L
שמן לטיגון עמוק

להגשה:
תערובת סוכר וקינמון (כוס סוכר מעורבבת בקערה עם כף שטוחה קינמון) או אבקת סוכר
גנאש שוקולד לבן/מריר/חלב
ריבת חלב
סוכריות צבעוניות
עדשים וסוכריות צבעוניות
קצפת מתוקה
ריבה    

אופן ההכנה:
1. מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק לטמפרטורה של 170 מעלות.

2. במיקסר עם וו גיטרה או במיקסר יד מערבבים את מרכיבי הבלילה לקבלת בצק דביק.
בעזרת שתי כפות יוצרים כדורים ומעבירים מיד לטיגון בשמן הרותח. אפשר להעביר את התערובת לשק זילוף ולזלף פנימה את התערובת, כמות של כף גדושה בשמן החם הם הופכים לכדורים.

3. עובדים במהירות ומטגנים מקסימום 8 כדורים בבת אחת. כשהכדורים בצבע זהוב כהה מוצאים ומעבירים לצלחת שעליה נייר סופג לכמה שניות.

4. מגלגלים את הכדורים בתערובת הסוכר קינמון או מפזרים אבקת סוכר. ושומרים בצד עד שהם מצטננים מעט. מסדרים על גבי שולחן ההגשה קעריות מלאות בכל מיני ציפויים מפנקים וקערות עם גנאש. מגישים את כדורי הדונאטס החמים בתוספת מקלות או שיפודי עץ קטנים שיהיה נוח לנעוץ וכל אחד יכול לטבול במה שאהוב עליו.

מגישים לשולחן עם מגוון מטבלים, כל אחד ומה שהוא אוהב

הכנת גנאשים:
שוקולד מריר: מחממים חפיסת שמנת מתוקה (250 מ"ל) עד לסף רתיחה. יוצקים על 250 גרם שוקולד מריר איכותי קצוץ ומערבבים עד להמסה.

שוקולד חלב: מחממים חפיסת שמנת מתוקה (250 מ"ל) עד לסף רתיחה. יוצקים על 375 גרם שוקולד חלב איכותי קצוץ ומערבבים עד להמסה.

שוקולד לבן: מחממים חפיסת שמנת מתוקה (250 מ"ל) עד לסף רתיחה. יוצקים על 500 גרם שוקולד לבן איכותי קצוץ ומערבבים עד להמסה.

 

יאמי: כדורי הדונאט עם הגנאש | צילום: Shutterstock
יאמי: כדורי הדונאט עם הגנאש | צילום: Shutterstock