מאפינס בננה ואוראו בציפוי קרם גבינת שמנת ואוראו

מאפינס בננה ואוראו בציפוי קרם גבינת שמנת ואוראו | צילום: אנטולי מיכאלו
מאפינס בננה ואוראו בציפוי קרם גבינת שמנת ואוראו | צילום: אנטולי מיכאלו

השף קונדיטורית מיכל בוטון עם מתכון קליל למאפינס בננה מצופים בשמנת ומשודרגים בעזרת עוגיות אוראו, שהופכות את הקינוח למושלם באמת

88 שיתופים | 132 צפיות

 

מאפינס בננה ואוראו בציפוי קרם גבינת שמנת ואוראו

החומרים ל-12-14 מאפינס

320 גר' קמח
150 גר' סוכר
קורט מלח
10 גר' אבקת אפייה
2 בננות פרוסות לקוביות
6 עוגיות אוראו Original חתוכות גס
2 ביצים
190 מ"ל חלב
120 גר' חמאה מומסת

לציפוי
200 גר' גבינת פילדלפיה
80 גר' אבקת סוכר
3 עוגיות אוראו Original מפוררות לפירורים דקים

מאפינס בננה ואוראו בציפוי קרם גבינת שמנת ואוראו | צילום: אנטולי מיכאלו
מאפינס בננה ואוראו בציפוי קרם גבינת שמנת ואוראו | צילום: אנטולי מיכאלו

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־180 מעלות

2. מערבבים בקערה גדולה קמח, סוכר, מלח, אבקת אפייה, בננות ושברי עוגיות אוראו.

3. בקערה נפרדת טורפים קלות 2 ביצים ומוסיפים להן חלב וחמאה מומסת. שופכים על תערובת היבשים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה (יש להימנע מערבוב יתר למען לא יהיו דחוסים).

4. מעבירים את הבלילה לתבנית שקעים מסיליקון (למי שאין, אפשר להשתמש בתבנית שקעים רגילה משומנת, או מרופדת בעטרות נייר) ואופים 15 דקות. מוציאים ומצננים.

ציפוי
1. מניחים בקערה גבינת פילדלפיה, אבקת סוכר ופירורי אוראו. מערבבים בעזרת לקקן ומעבירים לשק זילוף. כשהמאפינס צוננים לחלוטין, מזלפים מעליהם בתנועה מעגלית את קרם הגבינה.

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג דלית רוסו