מושחת וטעים: מוס יוגורט עיזים עם מרמלדת משמש וקדאיף

מתכון ליוגורט עם מרמלדת משמש וקדאיף | צילום: אנטולי מיכאלו, הפקה גלי וולוצקי, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
מתכון ליוגורט עם מרמלדת משמש וקדאיף | צילום: אנטולי מיכאלו, הפקה גלי וולוצקי, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

השפית אביבית פריאל-אביחי לוקחת את הטרייפל הבריטי ומעניקה לו גרסה ים תיכונית והרבה יותר טעימה, עם הרבה שוקולד לבן, פיסטוקים וקדאיף

88 שיתופים | 132 צפיות

 

גרסה ים תיכונית מעט חמצמצה לקינוח הטרייפל הבריטי וטעימה ממנו פי כמה.

יאמי: יוגורט עם מרמלדת משמש וקדאיף | צילום: אנטולי מיכאלו
יאמי: יוגורט עם מרמלדת משמש וקדאיף | צילום: אנטולי מיכאלו

עוד מתכונים טעימים
פאייה פירות ים שאוכלים ישר מהמחבת
גספצ'ו לבן שמכינים ב-10 דקות
3 מילויים לברוסקטה מענגת

החומרים ל- 4 מנות | בינוני | צמחוני

החומרים למרמלדה:
כוס משמשים מיובשים חצויים (רצוי אוזבקיים)
2 כוסות מים
1/3 כוס סוכר

אופן ההכנה:

מבשלים את כל חומרי המרמלדה בסיר קטן על אש נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים לחצי כוס.

החומרים לקדאיף:
כוס שערות קדאיף
כף חמאה מומסת
כף אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מערבבים את שערות הקדאיף, החמאה המומסת ואבקת הסוכר.

2. משטחים את התערובת בתבנית, בין שני ניירות אפייה, מניחים תבנית נוספת מעל (כדי לשטח) ואופים ב־150 מעלות למשך שעה.

3. מצננים ומפוררים.

החומרים למוס:
100 גרם שוקולד לבן
2 מכלי שמנת מתוקה
3 תרמילי הל
500 גרם יוגורט עיזים
כפית תמצית וניל איכותית
3 כפות סוכר

אופן ההכנה:

1. מרתיחים 1/2 כוס שמנת עם 3 תרמילי הל שבורים. מוציאים את קליפות ההל ויוצקים את השמנת על השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי.

2. מוסיפים את היוגורט והווניל ומערבבים.

3. מקציפים את יתרת השמנת עם 3 כפות סוכר ומקפלים לתוך היוגורט.

 

הרכבת המנה:

1. מעבירים את המשמשים עם הסירופ לקערת הגשה שקופה.

2. יוצקים מעליהם מחצית מהמוס. מפזרים מחצית מכמות הקדאיף ומעליה את יתרת המוס ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

3. מקשטים ביתרת הקדאיף ובפיסטוקים.

מתכון ליוגורט עם מרמלדת משמש וקדאיף | צילום: אנטולי מיכאלו, הפקה גלי וולוצקי, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
מתכון ליוגורט עם מרמלדת משמש וקדאיף | צילום: אנטולי מיכאלו, הפקה גלי וולוצקי, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי