קינוח שובר שגרה: מלבי עם סומאק
זוכת "מאסטר שף" נוף עתאמנה אסמעיל עם מתכון לקינוח יוצא דופן: מלבי עם תוספת סומאק שמכינים בקלות ומתענגים על כל ביס
אנחנו רגילים לשדך מלבי לפירות חמצמצים שמאזנים את סירופ הסוכר שמתווסף לקינוח. במתכון הזה השתמשתי בחמיצות הסומאק כדי לאזן את המתיקות.
המתכון ל-6-4 מנות | צמחוני חלבי | קל
החומרים
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כוס + 3 כפות (150 מ"ל) חלב
3 כפות קורנפלור
1/4 כוס סוכר
1 כפית מי ורדים
לסירופ
1 כוס סוכר
3/4 כוס מים
3 כפות סומאק
עוד מתכונים טעימים
הגרסה המלוחה של מאפה שושנים
עוגיות טחינה ב-5 דקות
עוגת דבש של סבתא עם המרכיב הסודי
אופן ההכנה
1. מחממים את כל מרכיבי המלבי, למעט מי הוורדים, בסיר על אש בינונית
2. מערבבים היטב בעזרת מטרפה כדי להמיס את הקורנפלור וממשיכים לטרוף עד שהתערובת רותחת ומסמיכה.
3. מורידים מהאש.
4. מוסיפים את מי הוורדים, טורפים היטב ומוזגים לכלי הגשה. מעבירים למקרר ל־3 שעות.
5. מכינים את הסירופ: מרתיחים סוכר, מים וסומאק בקלחת, מבשלים את הסירופ על אש גבוהה כשתי דקות ומורידים מהאש
6. משאירים את הסומאק בתוך הסירופ ומצננים.
7. מסננים את הסומאק מהסירופ בבד חיתול ומגישים עם המלבי.