מתכון מתוק: עוגיות אגוזים
אילה ענבר שולפת מתכון משפחתי לתענוג בריא שימתיק לכם את היום. הכינו לכם נשנוש ברגע, כמעט ללא מאמץ של עוגיות אגוזים נהדרות ללא גלוטן וללא לקטוז
הקונדיטורית אילה ענבר חושפת מתכון של אמא שמוכר ומחוסל דרך קבע אצלה במשפחה. אפשר לשדרג את העוגיות עם ציפוי שוקולד מריר (ראו פירוט) או להכין סנדוויץ' משתי עוגיות במילוי ממרח תמרים עם תערובת אגוזים קצוצים קלויים, או עם כל מילוי אהוב אחר.
החומרים ל- 32 עוגיות גדולות או 64 עוגיות קטנות
קל | פרווה | ללא גלוטן
1/2 כפית אבקת אפייה
100 גר' שומשום
100 גר' גרעיני חמנייה
100 גר' שקדים פרוסים
100 גר' אגוזי מלך שבורים גס
100 גר' אגוזי קשיו שבורים גס
2 ביצים
1/4 כוס + 2 כפות סוכר חום דמררה
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה את המרכיבים עד קבלת תערובת אחידה.
2. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות גבעות קטנות מהתערובת בעזרת שתי כפות או כפיות.
3. אופים את העוגיות במשך 45 דקות בתנור שחומם מראש ל־140 מעלות (בטורבו) עד שמרכז העוגיות יציב.
4. מצננים. שומרים בכלי סגור או במקפיא.
לציפוי שוקולד מריר
החומרים
350 גר' שוקולד מריר
3 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה
1. מקפיאים את העוגיות לציפוי במשך רבע שעה לפחות.
2. ממסים את השוקולד, מוסיפים את השמן ומערבבים.
3. מעבירים את התערובת לכלי צר ועמוק וטובלים את העוגיות הקפואות.
4. מניחים את העוגיות על נייר אפייה בחדר ממוזג והציפוי מתקשה תוך כמה שניות.
לעוד מתכונים של הקונדיטורית אילה ענבר:
1. עוגת שמרים מקמח מלא במילוי טחינה, דבש ואגוזים
2. לחם בננה עם שטרויזל שיבולת שועל
3. צנצנות קרם גבינה עם תוספות מפנקות
4. חיתוכיות מיקס אגוזים
5. שברי שוקולד קראנץ'
צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג אינה גוטמן