חטיף אנרגיה טבעוני עם שוקולד

שברי שוקולד קראנץ' | צילום: אנטולי מיכאלו
שברי שוקולד קראנץ' | צילום: אנטולי מיכאלו

במקום לשלוח את הילדים לבית הספר עם חטיפי אנרגיה מעובדים, הקונדיטורית אילה ענבר מציגה חלופה בריאה, ביתית ולא פחות מתוקה עם חומרי גלם טבעיים וללא מוצרי חלב

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים לתבנית אנגליש קייק בגודל 22×10 ס"מ | בינוני | פרווה | טבעוני

לתחתית
3/4 כוס קורנפלקס לא ממותק
25 גר' פקאן סיני
70 גר' שוקולד חרובים מריר שבור לקוביות (להשיג בחנויות מתמחות)
50 גר' חמאת קקאו (להשיג בחנויות מתמחות)
2 קורט מלח

לשכבה העליונה
4 כפות קרם קוקוס
70 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות
1/2 כפית מלח
אבקת קקאו לאיבוק

אופן ההכנה

התחתית
1. טוחנים במעבד מזון את הקורנפלקס והפקאן.

2. ממסים את שוקולד החרובים וחמאת הקקאו תוך כדי ערבוב.

3. מוסיפים את המלח.

4. מאחדים את שתי התערובות ומשטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

השכבה העליונה
1. ממסים את קרם הקוקוס והשוקולד תוך כדי ערבוב. מוסיפים את המלח ומערבבים.

2. מוזגים את התערובת על התחתית ומנערים את התבנית לפיזור אחיד.

3. עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך שעה או עד שהשכבה העליונה קפואה לגמרי.

4. מוציאים את התבנית, מחלצים ממנה את פלטת השוקולד ומניחים על קרש חיתוך.

5. ממתינים 10־15 דקות ומאבקים באבקת הקקאו. חותכים או שוברים את הפלטה לחתיכות.

6. שומרים בקופסה סגורה במקפיא.

שברי שוקולד קראנץ' | צילום: אנטולי מיכאלו
שברי שוקולד קראנץ' | צילום: אנטולי מיכאלו

 

לעוד מתכונים של הקונדיטורית אילה ענבר:
1. עוגת שמרים מקמח מלא במילוי טחינה, דבש ואגוזים
2. לחם בננה עם שטרויזל שיבולת שועל
3. צנצנות קרם גבינה עם תוספות מפנקות
4. חיתוכיות מיקס אגוזים
5. עוגיות אגוזים

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג אינה גוטמן