נס אמיתי: כך תכינו סופגניות אפויות וטעימות לחנוכה

בלי שמן בכלל: סופגניות אפויות של אתי ממן
בלי שמן בכלל: סופגניות אפויות של אתי ממן

מי אמר שסופגנייה חייבת להיות מפוצצת שמן וקלוריות? 3 מתכונים שווים מקבוצת הפייסבוק הפופולרית "אימהות מבשלות ביחד" מציגים את הגרסה הבריאה והטעימה לא פחות למאכל החג

88 שיתופים | 132 צפיות

 

נס פך השמן הוא ללא ספק סיפור חג יפה אבל זה ממש לא אומר שגם סופגניות החנוכה צריכות להיות מפוצצות בשמן. מותג מכשירי החשמל למטבח "סאוטר" יזם תחרות מתכוני סופגניות אפויות בקבוצת הבישול הפופלרית "אמהות מבשלות ביחד" ואלפי נשים שהשתתפו בתחרות הוכיחו שבחג הזה אפשר גם לאכול בכיף וגם לשמור על הבריאות. הנה 3 מתכונים שיעשו לכן חג טעים ולא יותר מדי משמין. וזה, אתן חייבות להודות, כבר נס של ממש.

עוד סופגניות שיעשו לכן טעים:
סופגנייה פררו רושה שתרצו לאכול כל השנה
סופגניית זהב שתגרום לאורחים להתעלף
המתכון המושחת שמשלב בין עוגה לסופגנייה

המתכון של אתי ממן: סופגניות אפויות ולא משמינות

 

מרכיבים ל-10 סופגניות יפות

4 כוסות קמח (כוס חד פעמית לשתייה קרה)
כף שטוחה של שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
1 ביצה
רבע כוס שמן
כוס מים פושרים
כפית תמצית וניל
חצי כפית מלח

אופן ההכנה

בקערת מיקסר וו לישה מערבבים קמח, שמרים, סוכר, מוסיפים שמן, ביצה, תמצית וניל ומים, מערבלים עד לקבלת בצק רך ואחיד, לקראת סוף הלישה להוסיף מלח (אפשר בהחלט ללוש ביד).

לכסות בשקית ניילון, להתפיח 40 דקות, לחלק את הבצק לעשרה חלקים שווים, לשמן את הידיים, להכין כדורים ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה, לכסות בניילון נצמד ומעל מגבת, להתפיח 40 דקות נוספות, לאפות כחצי שעה 170 מעלות, לצנן מעט את הסופגניות, למלא ריבה או כל מילוי אחר ולפזר אבקת סוכר.

בדרך: הסופגניות האפויות של אתי ממן
בדרך: הסופגניות האפויות של אתי ממן

 

וזו התוצאה הסופית
וזו התוצאה הסופית

 

 

המתכון של יפה ברזילאי: סופגניות אפויות מהאגדות

 

מרכיבים ל-25 סופגניות בגודל רגיל (8 ס"מ)

חצי קילו (4 כוסות) קמח לחם\קמח רגיל
7 גרם שמרים 2.5 כפיות
275 מ"ל חלב (כוס ו2 כפות)
חמאה 50 גרם (3.5 כפות) (ללא מלח קרה, חתוכה לקוביות קטנות)
1 ביצה
75 גרם סוכר (1/2 כוס)
1.5 כפית מלח
כפית תמצית וניל
לגנאש
3/4 כוס שוקולד קצוץ
1/4 כוס שמנת מתוקה
כפית דבש
סוכריות לקישוט
לקישוט ולסיום
100 גרם חמאה. נמסה וללא מלח
3/4 כוס ריבת פטל או תות או כל ריבה שחיממתם מעט והכנסתם לתוך שקית זילוף עם צנטר קטן לאחר שנאפו הסופגניות

אופן ההכנה

1. להביא את החלב לרתיחה, ואז להסיר מהאש ולהוסיף את החמאה החתוכה. להניח להתקרר עד שזה מגיע לטמפרטורת היד. מערבבים את הקמח, השמרים, סוכר ומלח בקערה גדולה. מערבבים את החלב והביצה הטרופה לתוך החומרים היבשים בכף עץ.

2. להעביר על משטח מקומח קל ולשים במשך 10 דקות (או השתמשו במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה עד שהבצק מתנתק מהדפנות לבצק חלק ורך).

3. משמנים קלות את הקערה עם קצת שמן. מכניסים את הבצק פנימה, מכסים את הקערה במגבת מטבח נקייה עד להכפלה של הנפח – עד שעתיים בהתאם לחום המטבח שלכם.

4. להוריד אויר מהבצק בעדינות לישה רק 5 פעמים כדי להוציא את האוויר החוצה. חותכים את הבצק ל 25 חתיכות (37 גרם כל חתיכה). מגלגלים כל חתיכה לכדור ומניחים על 2-3 גליונות אפייה משומנים קלות – הם יצטרכו מרחב ביניהם כדי לתפוח.

5. מכסים את הבצק שוב במגבת מטבח נקייה ולהתפיח עד שכמעט הוכפלו שוב. מחממים את התנור ל 190 מעלות צלזיוס (טורבו 170 ° C), עם תבנית מים מים רותחים בבסיס התנור.

6. אופים את הסופגניות במשך 12-15 דקות עד שקיבל צבע זהבהב כהה. להניח את הסופגניות על רשת להתקרר במשך כמה דקות, ואז להבריש עם חמאה מומסת ולגלגל בסוכר. להזליף כפית ריבת פטל . לנעוץ חור בכל סופגנייה, ואז להזליף פנימה.

7. לגנאש: לחמם את השמנת עד לכמעט רתיחה לשפוך מעל השוקולד להמתין 5 דק ולערבב היטב עד לקבלת מרקם מבריק להוסיף את הדבש ולערבב שוב ולטבול כל סופגניה לאחר שמרחתם עליה את החמאה המומסת לחכות מעט לפני הטבילה.

8. לא לוותר על שלב החמאה היא יוצרת מעטה קריספי כמו של סופגניה מטוגנת.

בגרסה הקלאסית: הסופגניות האפויות של יפה ברזילאי
בגרסה הקלאסית: הסופגניות האפויות של יפה ברזילאי

 

ועם שוקולד
ועם שוקולד

 

 

המתכון של סיון מלול: סופגניות אינסטנט פודינג וניל אפויות במגוון מילויים

 

להניח במעבד:

2 כפות שמרים וכוס מים חמימים נמתין 10 דק'
כעת נוסיף כוס שמן, ביצה 1, חצי כוס סוכר, 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל ו- 5 כוסות קמח
נעבד לבצק רך ונעים
נוסיף כפית מלח וגרידת לימון
נתפיח שעה במקרר ולאחר מכן נוציא

ניצור כדורים נמלא במה שרוצים ונניח להתפחה של עוד שעה.

נבריש בביצה טרופה עם כף סירופ מייפל ונאפה עד להזהבה יפה .

יאמי: הסופגניות האפויות של סיון מלול
יאמי: הסופגניות האפויות של סיון מלול

 

חג שמח. וטעים
חג שמח. וטעים