מתכון זריז: עוגת תבלינים רכה, עסיסית ונימוחה

עוגת תבלינים | צילום: איזבלה מנדז
עוגת תבלינים | צילום: איזבלה מנדז

השף תום פרנץ עם מתכון קל וזריז שישדרג את הקפה של אחר הצהריים: עוגת תבלינים רכה וטעימה עם קינמון, וניל, ג'ינג'ר ועוד הפתעות

 

עם תחושה של סתיו באוויר והטמפרטורות שמתחילות לרדת, החלטתי להגיש לכם מתכון עונתי ונפלא לעוגת תבלינים רכה ועסיסית – מושלמת לצד הקפה או התה. היא עשירה בתבלינים כמו קינמון, מוסקט, הל, ציפורן וגם פלפל שחור. לא מומלץ לוותר על אף תבלין שכן המכלול שלהם הוא שהופך את העוגה הזו למיוחדת במינה.

המצרכים ל 2 תבניות אינגליש קייק

המצרכים
2.5 כוסות קמח
¼ כוס קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
2 שקיות אבקת אפייה
2 כוסות סוכר חום כהה
½ כפית מלח
2 כפיות ג'ינג'ר טחון
1 כפית קינמון
½ כפית מוסקט טחון
½ כפית פלפל אנגלי טחון
½ כפית ציפורן טחון
225  גרם מחמאה חתוכה לקוביות רכה מאוד מאוד (או חמאה לעוגה חלבית)
1 כוס חלב (אפשר גם חלב סויה לעוגה פרווה)
3 ביצים L
2 כפיות תמצית וניל איכותית
אבקת סוכר או אייסניג להגשה, מתכון בהמשך

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש קייק (או תבנית קוגלהוף).

2. לקערה גדולה (או קערת המיקסר), מנפים קמח ומוסיפים קורנפלור, אבקת אפייה, סוכר חום ואת כל התבלינים מערבבים היטב בעזרת מיקסר יד או בהפעלת המיקסר.

3. מתחילים בהוספת קוביות החמאה תוך כדי ערבוב, יתחילו להיווצר כדורי בצק קטנטנים.

4. ממשיכים עד שמסיימים עם כל החמאה וכל התערובת פירורית לחה.

5. טורפים את החלב, הביצים ותמצית הוניל יחד בכוס נוחה למזיגה. מוזגים את תערובת הנוזלים לתערובת הקמח בשלושה ארבעה מזיגות, תוך כדי ערבול המיקסר או המיקסר יד.

6.כשכל הנוזלים התווספו מערבלים רק עוד כ 15 שניות שהתערובת תהיה חלקה.

7. מוזגים את הבלילה לתבניות, ומעבירים לתנור החם לאפייה של כ 35-40 דקות עד שהעוגות מתייצבות וקיסם הננעץ בהן יוצא עם פירורים לחים. מצננים על גבי רשת לפני ההגשה והפריסה.

הצעת הגשה: אפשר לפדר באבקת סוכר או להוסיף אייסינג בניחוח הדרים לעוגה- מערבבים 100 גרם אבקת סוכר עם 2-3 כפות מיץ תפוזים לקבלת משחה נוזלית ומפזרים מעל העוגה באופן אסתטי.

עוגת תבלינים | צילום: איזבלה מנדז
עוגת תבלינים | צילום: איזבלה מנדז