הכל קל שיש: עוגת גבינה קסטה אינפורנטה משגעת

קסטה אינפורנטה של נמרוד אייזיק | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
קסטה אינפורנטה של נמרוד אייזיק | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

זהירות, סכנת התמכרות לפניכן: עוגת גבינה קלאסית המשלבת ריקוטה עם הדרים ועוגיות איטלקיות בציפוי בצק בריך. כשהאורחים יתמוגגו אל תגלו להן כמה פשוט להכין אותה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

עוגת ריקוטה סיציליאנית קלאסית המשלבת ריקוטה עם הדרים ועוגיות סבוירדי איטלקיות (בישקוטי) בציפוי בצק פריך. אזהרה: סכנת התמכרות!

עוד מתכונים טעימים לשבועות
עוגת גבינה באסקית לא מהעולם הזה

החומרים לקוטר 20 ס"מ | קל

החומרים לבצק פריך:
200 גרם חמאה
50 גרם סוכר לבן (רבע כוס)
50 גרם אבקת סוכר (חצי כוס פחות כף)
קורט מלח
גרידה מלימון אחד
2 חלמונים
300 גרם קמח (2 כוסות פלוס 2 כפות)
קרם פטיסייר וניל
חצי כוס חלב
115 גרם סוכר לבן (חצי כוס פלוס כף)
40 גרם קורנפלור (4 כפות)
15 גרם קמח (כף וחצי)
מקל וניל

החומרים למלית ריקוטה הדרים:
3 חלמונים
45 גרם אבקת סוכר (חצי כוס פחות כף)
גרידת תפוז מתפוז אחד
180 גרם גבינת ריקוטה (כוס)
0 10 גרם עוגיות סבוירדי

ההכנה:
1. במיקסר עם וו גיטרה מרככים את החמאה עם הסוכר ואבקת הסוכר. לאחר איחודם מוסיפים את גרידת הלימון והמלח.

2. מוסיפים את החלמונים ומערבלים עד לקבלת מסה אחידה. מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב ביד עד לקבלת פירורים, למשך זמן קצר ככל האפשר. מצננים במקרר.

3. מכינים את קרם הפטיסייר המשמש כבסיס למלית הריקוטה: מרתיחים את החלב עם חצי מכמות הסוכר ומסירים מהאש. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים עם שארית הסוכר, הקורנפלור והקמח. יוצקים לסיר ומחממים על להבה בינונית תוך ערבוב מתמיד עד
לרתיחה ובעבוע. ממשיכים לטרוף למשך 30 שניות נוספות ומסירים מן האש.

4. מעבירים את הקרם לתבנית שטוחה ומצננים אותו במקרר.

5. לאחר שהקרם הצטנן, מקפלים לתוכו את שאר חומרי המלית ומערבבים.

6. בונים את העוגה: מרדדים את הבצק לעלה בעובי כחצי ס"מ, מניחים בתחתית התבנית שכבה של עוגיות ומעליה שופכים את מסת הגבינה. סוגרים עם שכבה דקה נוספת של בצק.

7. אופים בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות למשך 30 ־ 35 דקות, עד לקבלת גוון זהוב.

קסטה אינפורנטה של נמרוד אייזיק | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
קסטה אינפורנטה של נמרוד אייזיק | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי