עוגת אורז, פירות יבשים ועוף

צלם: בועז לביא
צלם: בועז לביא

רוצים לגוון את הארוחה? לפניכם מתכון למנה שהיא ארוחה שלמה, המשלבת אורז, פירות יבשים ועוף

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים ל-6 מנות:

2 כוסות אורז עגול
4 כוסות מים
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
2 כפות סוכר
50 גרם צימוקים
100 גרם משמשים יבשים, חתוכים לקוביות קטנות
50 גרם דבלים, חתוכות לקוביות קטנות
200 גרם חזה עוף טחון או חתוך לרצועות דקיקות
1 כפית קליפת לימון מגוררת (לא חובה)
מעט אגוזים קצוצים או צימוקים, לקישוט

אופן ההכנה:

1. מרתיחים את האורז בסיר עם המים, המלח, הפלפל השחור והסוכר, מקטינים את האש, מוסיפים את הצימוקים, המשמשים, הדבלים וקליפת הלימון ומערבבים.

2. מוסיפים את חזה העוף ומערבבים. מבשלים מכוסה במשך 15 דקות עד שהאורז מוכן (מתקבל אורז סמיך ודביק מעט). מכבים את האש ומשהים במשך 10 דקות.

להגשה: מרטיבים מעט קערת זכוכית גדולה, מעבירים אליה את האורז, דוחסים בעזרת כף והופכים על גבי צלחת הגשה. מקשטים עם אגוזים קצוצים או צימוקים.