עוגת גבינה קרה ואוכמניות

עוגת גבינה משובחת עם ציפוי של ריבת אוכמניות

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, חלבי, קל

החומרים לתבנית 28 ס"מ:

לבסיס:

  • 2 ביצים, מופרדות
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס קמח, מנופה
  • למלית:
  • ½1 כוסות חלב
  • 20 גר' (4 כפיות) אבקת ג'לטין
  • ¼1 כוסות סוכר
  • 3 ביצים, מופרדות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית מלח
  • 400 גר' גבינה לבנה 5%
  • 250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה

לציפוי:

  • 250 גר' ריבת אוכמניות
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כף קורנפלור

אופן ההכנה:

הבסיס:

מקציפים חלבונים וסוכר.

טורפים חלמונים ומאחדים בעדינות עם הקצף. מוסיפים קמח ומאחדים בעדינות.

יוצקים לתבנית משומנת ואופים 10 דקות בחום של 170 מעלות.

המלית:

מחממים על אש קטנה חלב, ג'לטין ו-1/2 כוס סוכר עד שהג'לטין נמס (לא מרתיחים!). מקררים.

כשהתערובת קרה מוסיפים חלמונים, וניל ומלח ומערבבים. מוסיפים גבינה ומערבבים.

מקציפים חלבונים עם 1/2 כוס סוכר ומאחדים בעדינות עם תערובת הגבינה.

מקציפים שמנת מתוקה עם שארית הסוכר ומאחדים בעדינות עם תערובת הגבינה.

יוצקים את התערובת על הבסיס האפוי ומקררים 6 שעות לפחות.

הציפוי:

מחממים את כל החומרים על אש קטנה ומבשלים תוך ערבוב במשך כמה דקות עד שמסמיך. מצננים ויוצקים על העוגה.