עוגת גבינה קרה ואוכמניות
עוגת גבינה משובחת עם ציפוי של ריבת אוכמניות
כשר, חלבי, קל
החומרים לתבנית 28 ס"מ:
לבסיס:
- 2 ביצים, מופרדות
- 1/4 כוס סוכר
- 1/2 כוס קמח, מנופה
- למלית:
- ½1 כוסות חלב
- 20 גר' (4 כפיות) אבקת ג'לטין
- ¼1 כוסות סוכר
- 3 ביצים, מופרדות
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כפית מלח
- 400 גר' גבינה לבנה 5%
- 250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
לציפוי:
- 250 גר' ריבת אוכמניות
- 1/4 כוס מים
- 1 כף קורנפלור
אופן ההכנה:
הבסיס:
מקציפים חלבונים וסוכר.
טורפים חלמונים ומאחדים בעדינות עם הקצף. מוסיפים קמח ומאחדים בעדינות.
יוצקים לתבנית משומנת ואופים 10 דקות בחום של 170 מעלות.
המלית:
מחממים על אש קטנה חלב, ג'לטין ו-1/2 כוס סוכר עד שהג'לטין נמס (לא מרתיחים!). מקררים.
כשהתערובת קרה מוסיפים חלמונים, וניל ומלח ומערבבים. מוסיפים גבינה ומערבבים.
מקציפים חלבונים עם 1/2 כוס סוכר ומאחדים בעדינות עם תערובת הגבינה.
מקציפים שמנת מתוקה עם שארית הסוכר ומאחדים בעדינות עם תערובת הגבינה.
יוצקים את התערובת על הבסיס האפוי ומקררים 6 שעות לפחות.
הציפוי:
מחממים את כל החומרים על אש קטנה ומבשלים תוך ערבוב במשך כמה דקות עד שמסמיך. מצננים ויוצקים על העוגה.