קל, טעים ופשוט: עוגה בחושה שמכינים בקערה אחת

מכירות את זה שמתחשק לכן משהו מתוק לנשנש אבל הבית ריק? העוגה הזו תסגור לכן את הפינה: מתכון בסיסי, נפלא וזריז שכולל רק 7 מרכיבים ובלי ללכלך כלים. אחר כך מגוונים ומוסיפים שוקולד, תותים או ריבת חלב בהתאם לטעם

88 שיתופים | 132 צפיות

 

הנה שלוש סיבות לאהוב את העוגה הזו:
1. היא עשויה כולה מחומרים שתמיד יש בבית (חמאה, חלב, ביצים, קמח וסוכר)
2. המתכון שלה מאפשר אינסוף גיוונים בהתאם לתוספות
3. כמעט לא מלכלכים כלים כיוון שבוחשים הכל בקערה אחת

עם המתכון הזה אין סיכוי שלא תצליחו | צילום: Shutterstock
עם המתכון הזה אין סיכוי שלא תצליחו | צילום: Shutterstock

עוד מתכונים טעימים
איך מכינים פיצה של מסעדה לבד בבית?
בראוניז קוקוס מושלמים לטבעונים ולנמנעים מגלוטן
פאייה פירות ים שיפיל את האורחים מהרגליים

החומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ (או ל-2 תבניות אינגליש קייק)
100 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
2 ביצים
2/3 כוס חלב
2 כוסות קמח
3 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח

אופן ההכנה
1. טורפים בקערה, בעזרת מטרפה או מזלג, את החמאה עם הסוכר ותמצית הווניל. מוסיפים את הביצים וטורפים לתערובת חלקה. מוסיפים את החלב וטורפים.

2. בוחשים לתערובת כוס קמח. את כוס הקמח השנייה מערבבים עם אבקת האפייה והמלח (אפשר בתוך הכוס) ובוחשים לתערובת.

3. מעבירים לתבנית משומנת בחמאה (או ל-2 תבניות אינגליש קייק) ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

רוצות לגוון? אין בעיה

עוגת הפתעות
מוסיפים לאחר הכנת התערובת: 1 כוס של פצפוצי שוקולד, אגוזים, צימוקים, חטיפי קליק, מרציפן, דובדבנים מסוכרים ופירות יבשים קצוצים. מעבירים לתבנית ואופים.

עוגת ריבת חלב
משתמשים ב-2/3 כוס סוכר בלבד (במקום 1 כוס) ומוסיפים לתערובת 1/2 כוס ריבת חלב. לאחר האפייה, מצננים את העוגה ומצפים בריבת חלב.

עוגת קצפת ותותים
מקציפים 1 שמנת מתוקה עם 1 כף סוכר ומורחים על העוגה (לאחר שהתקררה) ומפזרים פרוסות תותים. אפשר גם למרוח ריבת תות על העוגה (לפני שמורחים את השמנת) או לחצות את העוגה לרוחב ולמרוח בריבה.

עופו על עצמכן עם התוספות | צילום: Shutterstock
עופו על עצמכן עם התוספות | צילום: Shutterstock