חגיגה ים תיכונית בצלחת: מתכון לבמיה עם חציל בלאדי, לבנה והרבה נענע

במיה עם חצילים ולבנה | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
במיה עם חצילים ולבנה | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

אל תאמינו לשמועות: הבמיה היא ירק מדהים אם רק יודעים איך להכין אותה נכון. השף ברק אהרוני ממסעדת אלנה עם מתכון לנשנוש אולטימטיבי, מפנק ואפילו בריא: במיה עם חצילים שרופים, לבנה והרבה נענע

88 שיתופים | 132 צפיות

 

הטמפרטורות עולות והבטן מבקשת מנות קלילות וטעימות, מהסוג שאפשר גם לחטוף על הדרך וליהנות בלי להכביד על הגוף. השף ברק אהרוני ממסעדת אלנה מצא עבורנו מנה כזו בדיוק: מתכון לבמיה צעירה עם גבינת לבנה וחצילים בלאדי שרופים על האש. חגיגה ים תיכונית שלמה בצלחת אחת שתגרום גם למי שמסתייגות מבמיה לשנות את דעתן. באחריות.

יאמי: במיה עם חצילים ולבנה | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
יאמי: במיה עם חצילים ולבנה | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

עוד מתכונים טעימים
הלהיט של הקיץ: גספצ'ו לבן ב-10 דקות
לחם פרסי ממכר עם הרבה הפתעות
מאפה יוגורט ותאנים שמכינים בצ'יק צ'אק

6-4 מנות | קל | צמחוני

החומרים
2 חצילים בלאדי
750 גרם לבנה
1 גביע שמנת חמוצה
1/2 צ'ילי ירוק קצוץ דק לקוביות
1 שן שום כתושה
20 עלי נענע
1/2 כפית נענע יבשה
30 מ"ל שמן זית
מלח
200 גרם במיה
1 גמבה אדומה קלויה וקלופה
1/2 צ'ילי בלי הגרעינים, פרוס דק לרוחב
1 עגבניה בלי הגרעינים, קצוצה לקוביות
מעט מיץ לימון

אופן ההכנה
1. שורפים את החצילים על אש גלויה. קולפים ומורידים את העוקץ. קוצצים את החצילים בצורה גסה. שומרים חצי מכמות הקליפה השרופה וקוצצים גם אותה.

2. בקערה מערבבים את הלבנה והשמנת. מוסיפים חצילים, קליפה קצוצה, צ'ילי, שום, שני סוגי נענע. מתבלים בשמן זית במלח.

3. קוטמים את חלקה העליון של הבמיה.

4. מחממים מחבת ברזל לחום בינוני ומוסיפים מעט שמן זית. מוסיפים במיה וצורבים מעט תוך כדי ערבוב עד ריכוך.

5. קוצצים את הגמבה הקלויה לריבועים קטנים. מוסיפים מעט שמן זית ואת הצ'ילי האדום הקצוץ, עגבניות, מלח ומעט לימון. מכניסים את הבמיה לתערובת הזאת ומערבבים היטב. מתקנים תיבול.

6. מסדרים בצלחת את הלבנה חצילים, מניחים את הבמיה ומתבלים במעט שמן זית.