פילה סלמון במרינדה של יוגורט ודבש ושעועית ברוטב פונזו

פילה סלמון ביוגורט | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
פילה סלמון ביוגורט | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

במקום לצאת אל הקור, לשלם לבייביסטר ולנקר מעל הקינוחים, הכינו לכן ארוחת ולנטיין בבית עם גרסה מקורית וסקסית לפילה סלמון של השף יובל בן נריה מ"טאיזו" ו"יא-פאן". מנה מושלמת לארוחת רומנטית קצת אחרת

88 שיתופים | 132 צפיות

 

השף יובל בן נריה מציע פרשנות מקורית ומפתיעה לסלמון הצלוי. עיקר העבודה הוא הכנת המרינדה שמתבלת את הדג היטב, וביום ההגשה נשאר רק לצלות את הסלמון. והתוצאה: מנה עיקרית נהדרת, מדויקת וקלילה לארוחה רומנטית שלא תשכחו.

עוד מתכונים לארוחת ולנטיין קצת אחרת
סאנדו שרימפס יוצא דופן 
סלט בייבי ג'אם טעים בטירוף

חומרים ל-2 מנות | בינוני | חלבי

החומרים לדג
2 נתחי פילה סלמון במשקל
200 גרם כל אחד

חומרים למרינדה
100 גרם חמאה
1 כף ג'ינג'ר מגורר
1 כף אבקת קארי
4 כפות יוגורט
1/2 כוס דבש
1 כף חומץ אורז
מעט מלח

החומרים לתוספת השעועית
250 גרם שעועית ירוקה
3 כפות חמאה
2 אצות נורי קצוצות

החומרים לרוטב פונזו
1/4 כוס סויה יאמאסה
גרידת לימון מלימון אחד
3 כפות מיץ לימון
3 כפות מיץ תפוזים
2 כפות מירין
1 כפית אבקת דאשי

אופן ההכנה – דג

1. מכינים את המרינדה: מחממים את החמאה בסיר בעל תחתית עבה עד שהיא משחימה. מוסיפים את הג'ינג'ר ומבשלים כדקה. מסירים מן האש, מוסיפים את אבקת הקארי ומצננים.

2. בינתיים מערבבים בקערה יוגורט, דבש וחומץ. כשהחמאה מגיעה לטמפרטורת החדר יוצקים אותה באיטיות לתערובת היוגורט וטורפים.

3. מניחים את נתחי הסלמון במרינדה ומכניסים למקרר למשך הלילה.

4. להגשה: מחממים תנור לחום גבוה (250 מעלות) ומכניסים אליו את פילה הסלמון. צולים כ־7 דקות עד שהסלמון שחום בצידו העליון אך ורדרד מבפנים.

אופן ההכנה – שעועית

1. מכניסים את כל חומרי הרוטב לקערה ומערבבים היטב.

2. חולטים את השעועית למשך שתי דקות בסיר עם מים רותחים ומיד מעבירים אותה למי קרח.

3. ממיסים במחבת כף חמאה, מוסיפים את השעועית ורבע כוס רוטב פונזו. מצמצמים עד שהרוטב נהיה כמעט סירופ, מוסיפים את שאר החמאה ואת אצות הנורי. מערבבים את השעועית עם הרוטב ומגישים לצד הדג.